Încarcerarea fostului căpitan al naţionalei României, Gică Popescu, i-a determinat pe iubitorii fotbalului românesc să iniţieze o petiţie online pentru graţierea fostului mare fotbalist.
Acestui demers s-au alăturat, pe lângă figuri marcante din sport sau politicieni importanţi, şi Ecaterina Macarie, una dintre cele două femei, mamă şi fiică, din Vetrişoaia, care în 2006 au beneficiat de graţierea preşedintelui ţării.
Femeia ajunsese în spatele gratiilor după ce, în urma unui conflict avut cu un vecin din sat, a primit o amendă penală pe care nu a avut bani să o plătească. Bătrâna a mărturisit că nu se pricepe la navigat pe internet, însă îi cere acum preşedintelui să-l salveze pe “Baciul”.

Îl vrea liber şi pe Gigi Becali

“Eu l-aş ruga pe preşedintele Băsescu să-l graţieze pe acest om, aşa cum m-a eliberat şi pe mine. El, săracu, a fost pus de ceilalţi să pună mâna şi apoi el şi-a recunoscut vina şi a dat şi bani înapoi. Orice om greşeşte în viaţă, dar nu toţi trebuie să plătească cu puşcăria. Eu l-aş ruga pe Băsescu să ţină cont de faptul că Popescu a reuşit să facă cunoscută această ţară prăpădită în întreaga lume”, ne-a spus Ecaterina Macarie.
În viziunea bătrânei, alături de Gică Popescu, un alt personaj din fotbalul românesc a fost neîndreptăţit de justiţia română: Gigi Becali. “A făcut biserici, a făcut locuinţe oamenilor săraci, i-a ajutat pe bătrâni. Pentru ce? Ca acum să stea alături de toţi tâlharii ţării în puşcărie?”, a mai spus vasluianca.
Ecaterina Macarie şi mama ei, Diamanta Botezatu, care între timp a decedat, se numără printre cele 35 de persoane graţiate de preşedintele României.
 

Urmărește-ne pe Google News