Șefa Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse a folosit, în întreaga relatare, formularea „femeie PE motostivuitor”.

„A fost odată ca niciodată o mare companie de cauciucuri care avea nevoie de personal la unul dintre depozite, şi el foarte mare, unde munca nu era deloc uşoară. Angajatul trebuia sa lucreze pe motostivuitor şi să aibă forţă fizică necesară pentru a mai ridica sau aşeza pe raft cauciucurile. Astfel că au dat anunţ de angajare. Şi ce să vezi… S-a prezentat numai o femeie. Pe care au respins-o, apreciind că este nevoie de forţă fizică şi de o anume constituţie pentru a face faţă cerinţelor postului”, a povestit Graţiela Drăghici pe contul său de Facebook.

Grațiela Drăghici a precizat că aceeași femeie s-a prezentat și la al doilea anunț de angajare și a fost respinsă din nou. Abia după al treilea aununț de angajare, femeia a fost angajată, însă „a fost privită cu rezerve de bărbaţii de la depozit”.

„Şi au mai dat încă o dată anunţul. Şi de această dată s-a prezentat numai femeia. Pe care iar au respins-o. După al treilea anunţ, nemaiputând să o scoată la capăt nici cu femeia, nici cu postul, au angajat-o. Evident că femeia a fost privită cu rezerve de bărbaţii de la depozit. Dar ea îşi vedea de treabă. Se urca pe motostivuitor, aşeza frumos cauciucurile pe raft, când mai cădea câte unul cobora de pe motostivuitor, îl ridica de jos şi îl punea pe raft sau pe motostivuitor şi, în general, nu prea stătea. Pentru că bărbaţii se mai strângeau când şi când la o vorbă, mai luau câte o pauză, dar ea era nouă şi nu prea o băgau în seamă. Însă, rafturile aranjate de ea arătau impecabil, ordonate şi parcă deveniseră mai multe. Şi aşa, încet-încet, văzând-o cum lucrează, că nu prea coboară de pe motostivuitor, că dacă scăpa pe jos vreun cauciuc, nu îl lasă în drum, ci îl ridica singura şi îl pune la loc, că pe rafturi marfa era eficient aşezată, au început cu toţii să fie mai atenţi, mai implicaţi şi mai… eficienţi”, a menționat șefa Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse.

După ce femeia a fost angajată pe motostivuitor şi s-a dovedit că muncea eficient, „randamentul tuturor angajaţilor de la depozit, fie că lucrau pe motostivuitor sau nu, a crescut”, a menționat Drăghici.

Morala întâmplării este, potrivit Grațielei Drăghici, că : „promovarea femeilor în orice domeniu al vieţii sociale poate aduce valoare adăugată şi bunăstare socială”.

Mai mult, șefa Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse a menționat că a căutat o poză cu „femeie pe motostivuitor” folosind „Google Imagini”, însă nu a reușit să găsească vreuna. „Dacă cineva deţine în arhivă o astfel de fotografie, rog respectuos să mi-o trimită”, a spus ea.

Recent, Grațiela Drăghici s-a întrebat, în contextul în care premierul Dăncilă a anunțat că firmele cu peste 50 de angajaţi vor fi obligate să angajeze un expert în egalitatea de şanse, de ce femeile nu pot fi „motostivuitor” sau bărbații „om de serviciu”.

Mai apoi, Drăghici şi-a explicat că, presată de timp, a greșit deoarece i-au fost adresate numeroase întrebări și că a vrut doar să explice legea adoptată recent de Guvern.

sursă foto: Facebook


Citește și VIDEO EXCLUSIV/ Momente spectaculoase la TNB. Victor Rebengiuc, sărbătorit pe scenă, în aplauzele publicului


 

 
 

Urmărește-ne pe Google News