„Simt că este datoria mea ca cel mai mic semn de respect pentru memoria oamenilor care au murit atât de nedrept și o asumare a responsabilității pentru deficiențele statului grec și ale sistemului politic de-a lungul anilor”, și-a motivat Karamanlis decizia.
Până în prezent nu a fost prezentată o cauză exactă a accidentului care a ucis cel puțin 40 de persoane.
„Când se întâmplă ceva atât de groaznic, nu putem continua să ne comportăm ca și cum nu s-a întâmplat. Nu am fost implicat în politică de mulți ani, dar consider că încrederea acordată de cetățeni în sistemul politic este o parte esențială a democrației noastre. Aceasta se numește responsabilitate politică”, a mai afirmat fostul ministru.
„Din adâncul inimii, vreau din nou să-mi exprim durerea și solidaritatea cu familiile morților”, a conchis el.
Demisia vine după ce un tren cu pasageri, care făcea legătura între Atena și Salonic, s-a ciocnit cu un marfar, în noaptea de marți spre miercuri, în ceea ce presa elenă a relatat că este „cel mai grav accident feroviar pe care l-a cunoscut Grecia vreodată”.
Bilanțul deceselor în urma coliziunii frontale a două trenuri în centrul Greciei a crescut la cel puțin 40 de persoane, iar multe altele sunt date dispărute dispărute, potrivit televiziunii de stat din Grecia.
Pompierii greci au spus că 66 dintre cele 85 de persoane rănite în coliziune au fost duse la spitale din Larissa și din apropiere. Șase sunt la terapie intensivă.
Potrivit presei elene, mulți dintre pasagerii trenului care s-a ciocnit cu un marfar marți noapte erau tineri, studenți care se întorceau dintr-un weekend liber prelungit.
Între timp, șeful gării din orașul Larissa a fost arestat, fiind acuzat de de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și intervenție periculoasă în transportul vehiculelor, potrivit poliției.