Ministerul grec de Externe a precizat că Atena a început „două demersuri dure de protest” pe lângă autoritățile macedonene. Purtătorul de cuvânt al serviciului pentru coordonarea politicii Greciei în domeniul migrației (SOMP), Giorgos Kyritsis, a declarat că va începe, de asemenea, „acțiuni pe lângă țări europene care au trimis observatori polițiști de partea macedoneană a frontierei”, printre care Slovenia și Ungaria.

Cu toate acestea, situația a revenit la calm în tabăra de la Idomeni, iar majoritatea răniților au fost externați din spitale. Aproape 300 de imigranți au fost nevoiți să primească îngrijiri medicale duminică după ce polițiștii macedoneni au folosit gaze lacrimogene și gloanțe de cauciuc, conform guvernului grec și unor ONG-uri, pentru a-i respinge pe imigranții care încercau să intre în forță în Macedonia.

Forțele de oridine din Macedonia au precizat că au fost provocați și neagă în continuare că au fost folosite gloanțe de cauciuc, în ciuda declarațiilor făcute de medicii care au îngrijit răniții. „Sunt foarte îngrijorați. Migranții au suferit fracturi și aveau răni la cap produse de gloanțe de cauciuc. Am tratat trei copii cu vârste sub 10 ani care aveau astfel de răni la cap”, a declarat doctorul Connor Kenny de la organizația Medici fără frontiere.

Peste 11.000 de refugiați și imigranți sunt blocați de luna trecută de când Macedonia și-a închis granița, în tabăra de la Idomeni, unde continuă să se adune, în speranța că vor ajunge în nordul Europei.

 
 

Urmărește-ne pe Google News