În acest context, Ministerul român de Externe a amis o atenționare de călătorie pentru cetățenii români care se află sau tranzitează Grecia, prin care îi înștiințează despre fenomenele meteo extreme cu care se pot confrunta și îi sfătuiesc să înștiințeze autoritățile române, în caz că se confruntă cu o situație de urgență.
Potrivit presei elene, fenomenele meteo extreme s-au manifestat marți în mai multe părți ale țării, cu ploi abundente, furtuni, grindină și fulgere. Toate unitățile școlare din municipiul Xylokastro au rămas închise marți, din ordinul primarului orașului.
Ploile abundente și grindina au creat probleme în rețeaua regională a Epirului, precum și pe drumurile centrale din Trikala.
Miercuri, fenomenele se vor agrava și mai mult și vor afecta în cea mai mare parte din centrul, estul și sudul țării. Intensitatea lor este prognozată a fi cea mai mare în estul și sudul Tesaliei, în Evia, insulele Sporade, părțile centrale și de est și Peloponez, iar în special părțile centrale și nordice urmează să primească cele mai mari cantități de ploaie.
Joi sunt prognozate ploi abundente şi furtuni în prima parte a zilei, în Insulele Sporade, Magnezia, nordul Eviei şi părţile de nord-est ale Sterei. Treptat, fenomenele vor slăbi în intensitate.
Regiunile care vor fi afectate includ prefectura Attica și orașul Atena. Se vor anunța ploi și furtuni și pe mai multe insule din Marea Egee și în Creta, în special în prefectura Chania.
La începutul lunii, furtuna Daniel s-a abătut, începând cu 4 septembrie, asupra vestului și centrului Greciei, provocând inundații importante. Furtuna Daniel a venit la la doar câteva zile după ce un incendiu care ardea de mai bine de două săptămâni în nordul țării – și care a făcut victime – a fost stăpânit de pompieri.
În timpul verii, Grecia s-a confruntat cu mai multe incendii devastatoare, unul dintre acestea afectând puternic insula Rodos.