Zeci de pompieri, ajutați de autospeciale și elicoptere, au intervenit pentru a stinge flăcările violente. Incendiul a izbucnit la primele ore ale dimineții, din motive încă necunoscute.
În același timp, alte zone din Grecia sunt devastate de inundații puternice. Ministerul român al Afacerilor Externe a emis o atenționare de călătorie pentru românii care călătoresc în Grecia. MAE informează că “în urma cantităților mari de precipitații înregistrate în cursul zilei de 7 septembrie 2016, regiunile Messinia, Laconia și zona de est a Salonicului au fost puternic afectate, iar Secretariatul General pentru Protecție Civilă a declarat stare de urgență pentru zonele afectate, pentru o perioada de 6 luni (până la 7 martie 2017)”.
O româncă şi copiii săi, salvaţi după ce maşina lor a fost luată de ape în Grecia
În zona Skala –Laconia din Peloponez, barajul râului Evrota s-a rupt. În Peloponez, Poliția rutieră a anunțat întreruperea circulației în următoarele localități:
Regiunea Messinia:
– pe drumul rural din zona Aghios Floros, în ambele sensuri; traficul este deviat pe vechiul DN Kalamata-Tripoli;
– pe podul Pamisou de la km 5 de pe DN Asprochoma- Pylos.
Regiunea Laconia:
– există doar o întrerupere a traficului la kilometrul 13 din Skala – Geraki, în satul Vrontamas, și de la km 1,6 până la 1,8 km pe drumul Gouves-Aghios Dimitrios, satul Gouves
Drumul rural Epanomis-Neas Mihanionas (nordul Greciei) s-a surpat din cauza ploilor torențiale.
Prognoza meteo pentru următoarele două zile indică ploi abundente și furtuni, însoțite pe alocuri de grindină, în Marea Ionică, Epir, Grecia centrală și de vest, Tessalia și Macedonia de vest. Fenomenele vor afecta, cu o durată mai scurtă, diferite regiuni din Peloponez și Macedonia centrală, precum si ploi locale și furtuni sporadice în vest, zona centrală și de nord a Greciei, posibil ca în nord-vest să aibă caracter de averse.
Foto: EPA