Noua fabrică este situată pe platforma industrială Frasinu din Buzău și este dotată cu echipamente de ultimă generație, în urma unei investiții de 15 milioane de euro.
Odată cu extinderea liniilor de procesare, capacitatea totală de reciclare a companiei a crescut la 140.000 de tone pe an.
Recuperare de resurse
Din 2009, GreenWEEE a reciclat 400.000 de tone de deșeuri electronice prin cele trei fabrici, cele două de la Buzău și cea din Câmpia Turzii, recuperând peste 98% din materiale, ulterior reintegrate în economie ca materii prime secundare.
Cu ocazia acestei inaugurări, compania a anunțat că a finalizat și o investiție de 2 milioane de euro pentru reciclarea motoarelor electrice.
Extinderea capacității de reciclare reprezintă un pas important în misiunea companiei de a maximiza recuperarea materialelor precum fier, aluminiu, cupru, plastic sau sticlă și de a reintroduce aceste resurse valoroase în ciclurile de producție.
Reciclarea unui frigider, echivalentă cu emisiile unei mașini ce înconjoară planeta de două ori!
La nivel global cantitatea deșeurilor electronice crește rapid, iar GreenWEEE are capacitatea de a recicla până la un milion de frigidere anual, acordând o importanță deosebită în recuperarea substanțelor periculoase.
Instalațiile moderne sunt proiectate pentru a extrage freonul în mod eficient și în condiții de siguranță maximă. Două treimi din freonul conținut de un frigider se regăsește în spuma poliuretanică, iar o treime în instalația de răcire, conform societății.
Prin reciclarea unui frigider, se economisește echivalentul de dioxid de carbon emis de o mașină care înconjoară de două ori planeta Pământ, conform firmei.
Trei fabrici
Prima fabrică a companiei a fost inaugurată în 2009, tot la Buzău.
În 2017, compania a deschis o nouă fabrică în Câmpia Turzii, destinată special reciclării aparatelor frigorifice și a tuburilor catodice.
Anul 2020 a marcat lansarea primei linii de reciclare de ecrane plate, LCD și plasme din Europa de Sud-Est.
Deținută de un fond privat
Cele trei fabrici ale GreenWEEE au o capacitate totală de tratare de 140.000 tone/an. Compania are un numar de peste 350 de angajați și a investit în total 40 milioane de euro.
Din 2016, acționariatul majoritar este deținut de Abris Capital Partners, unul dintre cei mai importanți investitori de capital privat din Europa Centrală.
VEZI GALERIA FOTOPOZA 1 / 22
Secțiunea „Schimbări climatice” este susținută de European Climate Foundation. ECF nu a fost implicată în niciun fel în procesul editorial și nu este responsabilă pentru punctele de vedere exprimate în textele apărute în cadrul secțiunii.