Angajații auxiliari din sistemul de justiție sunt dispuși să ajungă la un compromis, dacă dialogul cu premierul va fi constructiv.
„Elementul declanșator al protestelor și principalul motiv pentru care ne aflăm astăzi (marți, n.r.) aici reprezintă intenția legislativului de a abroga dispozițiile privind pensia de serviciu de care beneficiază personalul auxiliar. Printre revendicări (…) vom ridica și problemele ce țin de salarizare, pentru că avem probleme de salarizare nerezolvate de mai bine de 10 ani. Profităm de această întâlnire în speranța că vom găsi acel partener de dialog”, a declarat Cătălin Trăistaru, înainte de întâlnirea cu Ludovic Orban, potrivit Digi24.
Președintele Sindicatului Naţional al Grefei Judiciare Dicasterial a adăugat că, începând de marți, grefierii nu vor efectua niciun fel de activitate iar în funcție de discuțiile cu premierul Orban și în funcție de votul privind pensiile de serviciu, în Adunarea Generală vor avea loc discuții pentru a decide cu privire la alte forme de protest.
„Se poate ajunge la închiderea totală a instanțelor și a parchetelor – declanșarea grevei. (…) Nu am avut niciun fel de dialog până astăzi. În speranța că dialogul va fi constructiv, există posibilitatea să găsim o cale de rezolvare a lor. Suntem conștienți că nu se pot rezolva mâine. Deși s-ar putea, dacă ar exista intenție din partea dumnealui (Orban, n.r.)”, a mai spus Trăistaru.
În România sunt aproximativ 8.000 de grefieri, iar dintre aceștia, 6.000 protestează.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro