Astfel, Gregorian Bivolaru urma să fie audiat alături de alte 19 inculpați, prezenți și ei la înfățișarea de marți, sedința fiind una care s-a ținut cu ușile închise.
În cele din urmă s-a decis amânarea cauzei, pentru angajarea unui apărător de către părțile vătămate.
Avocatul Bogdan Bărbuceanu, care l-a reprezentat până acum în procese pe Greogrian Bivolaru a surprins instanţa de judecată, când a afirmat că îl reprezintă pe ”Guru” în substituirea noului avocat titular, generalul Dan Voinea, fostul şef al Parchetelor Militare.
Purtătorul de cuvânt a MISA, Constantin Cojocaru, a conformat informația schimbării avocatului și a transmis din partea noului apărător:
„Inculpaţii din acest dosar și yoghinii din România sunt victimele a peste 40 de ani de abuzuri din partea structurilor de putere securiste, suferind doar pentru că înţeleg să ducă o viaţă diferită de a altora, să mediteze şi să aibă o filosofie proprie despre existenţa umană cu adânci reflexe din fiosofia indiană, experienţa yoga. Aceasă hărţuire sistematică prin presă şi justiţieafectează profund viaţa acestor victime prin marginalizare şi dispreţ, fapt ce constituie o vioare gravă a libertăţilor şi demnităţii umane. Această cauză prin istoricul ei se doreşte a fi o construcţie juridică de natură poitică a cauzei MISA i face parte din marile dosare ce privesc victimele comunismului, iar represiunea împotriva MISA esze o replică a represiunii făcute împotriva mişcării yoga de peste 40 de ani”.
Gregorian Bivolaru a fost prins în Franța, pe 26 februarie, în urma colaborării dintre Poliția Română și autoritățile franceze.
Liderul spiritual al MISA, Gregorian Bivolaru, a fost condamnat definitiv, în iunie 2013, de Înalta Curte de Casație și Justiție, la șase ani de închisoare cu executare, pentru trafic de persoane și acte sexuale cu minori.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro