Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a hotărât marţi că, în cazul România vs. Bivolaru liderului Mişcării de Integrare Spirituală în Absolut (MISA), Gregorian Bivolaru, i-a fost încălcat dreptul la judecarea cauzei sale în termen rezonabil.
Judecătorii CEDO au constatat o încălcare a articolului 6 indice 1 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului privind dreptul la un proces echitabil în termen rezonabil, arată un comunicat al Curții, redat de Agerpres.
Astfel, potrivit CEDO, durata cazului în primă instanţă (cinci ani şi trei luni) a avut un impact decisiv asupra duratei totale a procedurilor judiciare (nouă ani, două luni şi două săptămâni).
CEDO a respins însă susținerile lui Bivolaru privind judecarea sa în absenţă şi încălcarea dreptului la respectarea vieţii private prin interceptarea telefoanelor.
În aprilie 2016, România a fost condamnată de Curtea Europeană a Drepturilor Omului de la Strasbourg să plătească unui număr de 23 de membri sau simpatizanţi ai Mişcării de Integrare Spirituală în Absolut (MISA) suma de 12.000 de euro fiecăruia şi altor trei sumele de 6.000 de euro şi 4.500 de euro în două cazuri pentru abuzurile la care au fost supuşi în timpul unei operaţiuni a poliţiei din 18 martie 2014.
Cazul viza plângerile a 26 de reclamanţi care acuză abuzuri în timpul unei operaţiuni a poliţiei în cadrul căreia au fost percheziţionate 16 apartamente.
Operaţiunea de la 18 martie 2014, coordonată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, a vizat persoane suspectate de că utilizau fraudulos diverse programe de calculator pentru a produce şi răspândi imagini pornografice pe internet şi de faptul că ar trimite membri ai asociaţiei peste hotare pentru a se prostitua.
OAMENI CU PUTERE/ George și Relu, unul gay, celălalt heterosexual, educă noile generații ale României. „Din eșec în eșec în eșec până când vine și succesul”
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro