Potrivit autorizației, greierele de casă se poate consuma atât sub formă congelată, uscată sau pudră.
Autorizația Comisiei Europene a fost susţinută de statele membre în data de 8 decembrie 2021, după o evaluare amănunţită realizată de Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA). Aceasta a ajuns la concluzia că consumul acestei insecte este sigur pentru utilizările cerute de compania care a formulat solicitarea.
Produsele care conţin noul aliment trebuie să fie etichetate corespunzător şi să menţioneze posibilele reacţii alergice.
În luna iulie a anului trecut, viermele galben uscat a fost declarat aliment după o analiză riguroasă, iar în luna noiembrie, lăcusta călătoare.
În ultimii ani, Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) a descoperit că insectele sunt o sursă de alimente hrănitoare şi sănătoase cu un conţinut bogat de grăsimi, proteine, vitamine, fibre şi minerale. Pe lângă asta, insectele constituie o parte importantă a dietei zilnice pentru sute de milioane de persoane din lume.
De asemenea, în contextul strategiei „De la fermă la farfurie”, insectele au fost indentificate drept o sursă alternativă de proteine care ar putea facilita trecerea spre un sistem alimentar mai sustenabil.
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!