Cuprins:
Cum îți poți strica laptopul/calculatorul
Pentru ca activitatea noastră profesională să nu fie afectată și să ne putem îndeplini cu succes sarcinile de birou trebuie să ne îngrijim ca laptopul să fie în permanență în cea mai bună stare de funcționare.
Din păcate, mulți dintre utilizatorii de laptopuri comit greșeli care le pot distruge echipamentul, uneori fiind foarte greu de reparat, dacă nu chiar imposibil.
În acest articol îți vom prezenta cele mai întâlnite greșeli pe care nu ar trebui să le mai faci dacă vrei ca laptopul tău să funcționeze ireproșabil cât mai mult timp posibil.
Care sunt cele mai comune greșeli care îți pot distruge laptopul?
- Supraîncălzești laptopul ținându-l pe suprafețe unde aerul nu poate circula pe lângă şi pe sub el sau blochezi fantele de aerisire. Astfel, riști să ți se ardă unele componente.
- Alimentezi laptopul de la o priză defectă. În plus, nu ții cont de ordinea de conectare a încărcătorului. Aceasta este următoarea: mai întâi conectezi încărcătorul la laptop , apoi îl băgi în priză.
- Ridici laptopul ținând de ecran, iar acest lucru afectează balamalele, dar riști ca în timp și imaginea display-ului să se strice.
- Bruschezi laptopul sau îl scapi pe podea, iar componentele sale se pot desprinde de la locul lor.
- Nu ai nici un program antivirus instalat pe laptop, iar dacă un „malware” își face loc în sistemul de operare există riscul să pierzi toate date și informațiile stocate în el. În plus, viteza laptopului va avea de suferit.
- Folosești frecvent laptopul conectat la priză fără să scoți bateria. Poți ține laptopul conectat non-stop la priză, dar scoate bateria pentru că altfel își pierde drastic autonomia în timp.
- Mănânci sau bei apă, suc ori cafea atunci când lucrezi la laptop. Astfel, există riscul să verși respectivul lichid pe laptop, ceea ce poate provoca avarii dintre cele mai grave.
- Folosești soluții de curățare sau șervețele umede nerecomandate pentru curățarea laptopului, iar acestea pot distruge tastatura, componentele interne și ecranul.
- Care sunt principalele motive pentru care laptopul merge greu
9. Transporți laptopul deși este într-unul dintre modurile „hibernare” sau „sleep”. Acestea sunt recomandate doar când te afli acasă sau la birou atunci când nu dorești să aștepți prea mult încărcarea sistemului de operare și a aplicațiilor deschise când revii la laptop.
10. Expui laptopul direct în lumina soarelui, iar acest lucru va duce la avarierea dispozitivului într-un timp foarte scurt.