Potrivit acestuia, s-a obţinut o creştere salarială de 5,5% şi un bonus de prezenţă de 240 de lei brut, începând cu 9 mai 2019, şi o creştere de 5,5% şi un bonus de prezenţă de 480 de lei, începând cu 1 ianuarie 2020. Celelalte prevederi din vechiul contract colectiv de muncă rămân neschimbate.
Pe 6 mai, când se intrase în a zecea săptămână de grevă la Electrolux, conducerea fabricii s-a întâlnit cu sindicaliștii.
„De mâine (vineri – n.r.), toată lumea la locul de muncă. Cine lipseşte este considerat absent. Încercaţi să nu provocaţi, pentru că ştim că sunt anumite animozităţi, să nu faceţi lucruri care nu corespund regulamentului intern. Nu daţi naştere la provocări. Eu spun că greva nu a fost degeaba. Anumite aspecte pe care le-am cerut noi la început au fost acceptate, nu a fost suma fixă pe care am cerut-o noi, dar până la urmă acel bonus de prezenţă, acei 480 de lei, se poate interpreta ca un fel de sumă fixă care se dă numai şi numai la muncitori. Am început cu o sumă de prezenţă de 150 de lei şi am ajuns la 480 de lei, nu acum, dar peste câteva luni. E o diferenţă foarte mare”, a spus Sorin Faur, citat de Agerpres.
Greva de la Electrolux a început pe 4 martie, pe perioadă nedeterminată, sindicaliştii cerând o creştere salarială în sumă fixă, de 350 de lei, adică 2 lei pe oră. După negocieri, au acceptat o creştere salarială în procente.
La un moment dat, „Vestele albastre”, așa cum mai erau numiți sindicaliștii de la Electrolux Satu Mare, au protestat în fața Ambasadei Suediei din București.
În total, Electrolux are 930 de muncitori, care beneficiază de Contractul Colectiv de Muncă.
Citește și:
Sindicate: Electrolux amenință cu relocarea producției de la Satu Mare în Polonia
La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!