„Să nu uităm că această ordonanță (…) este despre oameni, despre oameni care ne-au comunicat frustrările pe care le au în sistem, ne-au comunicat încurajările pentru rezolvarea acestor disfuncționalități. Ce facem noi astăzi, prin adoptarea acestei ordonanțe de urgență? (…) Încercăm să rezolvăm, să corectăm niște inechități, niște disfuncții majore care s-au strâns de ani de zile în sistemul public de salarizare, după o încercare ratată în 2010 de a avea o lege-cadru care nu s-a aplicat niciodată, deși ar fi putut să fie începută, să fie aplicată de ani de zile. Nu vom rezolva absolut toate problemele prin această ordonanță, dar știm exact ce rezolvăm, știm pe ce date stăm și știm că peste 650.000 de oameni din administrația publică centrală vor beneficia de prevederile acestei ordonanțe”, a afirmat Pîslaru.

Guvernul va lua în discuţie în şedinţa de miercuri ordonanţa de urgenţă privind salarizarea bugetarilor, urmând ca de la 1 august să intre în vigoare atât corecţiile salariale pentru Sănătate, cât şi 50% din corecţiile salariale pentru Educaţie.

Potrivit jurnaliștilor de la Profit.ro, în noua grilă propusă de Guvern angajaților din sănătate și educație, salariile de bază sunt cuprinse între 4.100 lei și 5.105 lei pentru un medic primar și un medic primar dentist, între 2.036 lei și 2.535 lei pentru un farmacist, între 2.760 lei și 3.437 lei pentru un asistent medical șiîntre 1.896 lei și 3.608 lei pentru un profesor.

Un rector va avea un salariu de bază între 7.662 lei și 8.819 lei, iar un decan va avea între 6.474 lei și 7.662 lei.

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 8

Primele corecţii salariale din Educaţie (50%) vor intra în vigoare în august, a declarat luni ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, în cadrul unei conferinţe de presă de la Palatul Victoria. Acesta a spus că există mai degrabă o majoritate a celor care sunt de acord cu adoptarea acestui act normativ.

 
 

Urmărește-ne pe Google News