Dr. Fari Ahmad, un medic Cheshire, a avertizat că presupunerea că boala nu s-ar putea întoarce în secolul XXI este una greșită, potrivit mirror.co.uk.

Întrebată dacă gripa spaniolă ar putea să se întoarcă, doctorul a răspuns pentru BBC: „În teorie, da. Când gripa spaniolă s-a declanșat, nu cred că oamenii au înțeles ce se întâmplă pentru un timp. Înțelegem acum cum se răspândește gripa și cred că suntem într-un loc mai bun, dar nu aș spune să ne complacem”.

Boala a fost observată prima dată în Fort Riley, Kansas, Statele Unite la 11 martie 1918. Aliații din Primul război mondial au numit-o gripă spaniolă deoarece a primit mai multă atenție în presa spaniolă decât în restul Europei.

Gripa care a ajuns cu o viteză incredibilă în toată lumea a făcut mai multe victime decât Războaiele Mondiale la un loc, ucigând între 2,5 şi 5% din populație.

Experții au discutat despre posibilitatea unei repetări a pandemiei în cadrul unui program BBC numit „The Flu That Killed 50 Million”

Dr. Jonathan Quick, președintele Consiliului Sănătății Globale, a avertizat că „o mutație nouă și fără precedent a virusului gripal” va fi, cel mai probabil, ceea ce va provoca o criză globală de sănătate.

Zeci de oameni mor anual în România din cauza complicațiilor severe ale gripei. Până la sfârșitul lunii februarie a anului 2018, au murit 69 de oameni din cauza gripei, de aproape trei ori mai mulți decât în tot sezonul 2016-2017.

 


 

 

Drogul care îi face pe tineri „zombie”. Specialiștii avertizează: „Îţi prăjeşte creierul și te transformă în legumă”


 

 
 

Urmărește-ne pe Google News