De-a lungul timpului, zeci de mii de oameni din întreaga lume au venit în Wyoming doar pentru a vedea atracția Parcului Național Grand Teton.

Miercuri, oficialii parcului au anunțat că 399 a murit după ce un vehicul a lovit-o pe o autostradă din Snake River Canyon, la sud de Jackson, Wyoming. Cercetătorii care au monitorizat-o au afirmat că avea 28 de ani, era unul dintre cei mai bătrâni urși grizzly cunoscuți.

Grizzly 399, numită după numărul de pe eticheta ei de urmărire, a devenit faimoasă arătându-le urmăritorilor săi că și urșii au emoții. Grizzly 399 și-a petrecut cea mai mare parte a timpului în apropierea drumurilor, unde vizitatorii o puteau vedea îmbrățișându-se, mâncând și jucându-se cu cei aproximativ 18 pui pe care i-a avut de-a lungul vieții.

„Ea i-a învățat pe oameni că există o lume a tuturor posibilităților – o lume în care putem trăi cu urșii de care ne-am speriat atât de mult timp”, a declarat avocatul Louisa Willcox pentru The Washington Post.

Grizzly 399 s-a născut în Parcul Național Grand Teton, care se află în comitatul Teton, Wyoming, în 1996. Cinci ani mai târziu, cercetătorii i-au pus o etichetă de urmărire pe ureche.

Cercetătorii au spus că 399 și puii ei au trăit mai aproape de drumuri decât majoritatea urșilor grizzly pentru a evita cele mai întâlnite amenințări – urșii grizzly masculi, care pot cântări până la 700 de kilograme și uneori își ucid proprii pui. Grizzly 399 a vizitat chiar curțile vecinilor, care nu au fost deranjați însă de prezența animalului.

Urmărește-ne pe Google News