Groapa are o lungime de aproximativ un metru, o lăţime de 40 de centimetri şi o adâncime de cel puţin 15-20 de centimetri. Are marginile drepte şi pare că acolo pur şi simplu asfaltul a fost decupat. Pentru că a nins, groapa s-a umplut cu apă, iar şoferii care merg spre Şoseaua Străuleşti, chiar dacă circulă cu viteză legală, nu reuşesc să o observe.
„Aveam până în 50 de kilometri pe oră, eram atent la trecerea de pietoni, în momentul în care am auzit un pocnet, maşina a sărit în sus şi apoi am pus frână. M-am oprit imediat şi, când m-am dat jos, am văzut că aveam pană la roata din faţă şi cauciucul era făcut praf”, a spus Cristi, unul dintre şoferii ghinionişti care au nimerit cu maşina în acest crater.
Nu este singurul. Angajaţii benzinăriei din apropierea acestei gropi spun că au pierdut numărul celor care opresc zilnic pentru a-şi înlocui roţile sparte.
„Numai astăzi am schimbat trei roţi, au fost trei oameni care au dat cu maşinile în groapă şi şi-au spart cauciucurile. Uitaţi, ţin cheia de desfăcut roţile aici, nici măcar nu o mai duc în maşină. S-au făcut sesizări peste sesizări, dar degeaba”, ne spune angajatul benzinăriei.
Pentru că este vorba de o groapă periculoasă, am decis să sunăm la Poliţia Locală a Sectorului 1 şi să îi informăm cu privire la existenţa acestei probleme.
Recomandări
Rufin Zamfir, expert în dezinformare rusească: „Este obligatoriu ca instituțiile competente să verifice dacă Rusia a interferat în procesul electoral din România”
”Reporter: Bună ziua! Aş vrea să semnalez o groapă destul de mare şi periculoasă pe strada Coralilor, la numărul 22.
Poliţia Locală: Da, e semnalizată! Spre şoseaua Străuleşti, nu?
Reporter: Da, exact!
Poliţia Locală: Da, este luată în evidenţă, am transmis-o la ADP Sector 1. Nu aveam cum să o semnalizăm. Până nu intervin ei, nu avem cum. Dar e comunicată la ADP.”
Aşadar, reprezentantul Poliţiei Locale Sector 1 spune că ştie de existenţa gropii şi a notificat, la rândul său, Administraţia Domeniului Public Sector 1, pentru a lua măsurile necesare de rezolvare a problemei. Dar, în momentul în care discutăm cu reprezentantul ADP, aflăm că instituţia habar nu are despre existenţa acestei gropi.
„Nu ştiu, acum e prima oară când vă aud. Nu ştiu dacă a mai semnalat-o altcineva, în altă parte, la alt serviciu. Mie acum mi s-a adus la cunoştinţă. Trebuie verificată şi să vedem despre ce e vorba, ce e acolo. Dacă este o groapă care ţine de noi, ca Serviciu Drumuri, când ne va permite vremea, cei de la Serviciul Drumuri o să o repare. Dacă ţjne de vreo regie (n.r. RADET, ELCEN, RATB etc.), niciodată ADP nu o să repare”, a spus reprezentantul ADP Sector 1, în momentul în care i-am semnalat existenţa acestei gropi.
Dar după aproximativ o jumătate de minut, timp în care a verificat pe hartă unde se află această stradă, a constatat că „groapa nu e a lor”.
„Din şoseaua Străuleşti până în strada Nataţiei, aparţine de Administraţia Străzilor – Primăria Municipiului Bucureşti. Deci, e clar că nu e a noastră”, a spus reprezentantul ADP Sector 1, care ne-a sfătuit să sunăm la Administraţia Străzilor din cadrul municipalității.
Culmea este că nici la nivelul municipalităţii nu se ştie despre existenţa acestei gropi.
”Reporter: Aş vrea sa semnalez o problemă în Sectorul 1, o groapă foarte mare pe strada Coralilor numărul 22. Am sunat la ADP Sector 1, mi-au spus că ţine de Capitală.
Dispecerat Administraţia Străzilor: Am înţeles, deci Coralilor numărul 22?
Reporter: Da, exact!
Dispecerat Administraţia Străzilor: O să mergem în teren, să vedem despre ce e vorba şi, în funcţie de pe ce regie este, trebuie să facem un fax şi să luăm legătura cu ei. La noi n-a ajuns nimic. Niciun înscris, nici telefonic, nimic. V-am zis, mergem în teren şi facem hârtiuţă către regia respectivă, să remedieze. Dar să ne ajute şi vremea, să poată să toarne şi asfalt, ştiţi cum e, condiţiile meteo…”
Aşadar, nimeni nu ştie exact cine ar trebui să astupe această groapă care face praf roţile maşinilor. Poliţia Locală Sector 1 spune că nu o poate semnaliza fiindcă cei de la ADP Sector 1 ar trebui să înceapă lucrările, dar că i-a anunţat pe aceştia cu privire la problema apărută. ADP se pare, însă, că nu a primit nicio notificare, dar chiar dacă ar fi primit, nu ar fi putut să repare fiindcă drumul e administrat de Primăria Capitalei, prin Administraţia Străzilor. În cele din urmă, Administraţia Străzilor spune că abia acum a aflat de existenţa acestei gropi, dar trebuie să verifice dacă nu cumva aparţine altei instituţii, precum RADET, ELCEN sau companiile de apă ori electricitate. În tot acest timp, şoferii îşi fac praf, rând pe rând, roţile maşinilor.
Cei care şi-au
avariat maşinile din cauza acestei gropi, ar putea fi despăgubiţi de autorităţi. După ce şi-au reparat maşina pe cont propriu, pot cere despăgubiri administratorului drumului. Mai întâi, trebuie depusă o plângere la autoritatea respectivă, ataşate pozele făcute la faţa locului şi devizul de reparaţii de la service, precizând valoarea despăgubirii solicitate. În cazul în care autoritatea nu oferă niciun răspuns sau refuză achitarea sumei cerute, cetăţeanul păgubit poate acţiona în instanţă instituţia.
Urmărește cel mai nou VIDEO
Urmărește-ne pe Google News