Procurorii DNA l-au trimis în judecată pentru cumpărare de influenţă în urmă cu un an şi jumătate, pentru tentativa de a truca o licitaţie organizată de Complexul Energetic Oltenia. Scopul – adjudecarea de către compania de transport feroviar a unui contract în valoare de 100 de milioane de euro.
Omul de afaceri a fost condamnat în primă instanță la 4 ani de închisoare, cu executare, decizie contestată atât de patronul Grup Feroviar Român, care se consideră nevinovat, cât şi de procurorii anticorupţie, care vor pedeapsă maximă – şapte ani de închisoare.
Gruia Stocia susține în continuare că este nevinovat, afirmând că înregistrarea ambientală nu este corectă. Ei spun că există suficiente voci ale unor specialiști care spun că ceea ce a apărut la dosar ar fi o probă contrafăcută, iar instanța nu ar trebui să ia în calcul această variantă.
Apărătorii lui Gruia Stoica îl descriu nu doar ca un om de afaceri care a plătit impozite statului român de peste 200 de milioane de euro, dar și ca un filantrop care se ocupă de soarta nevoiașilor. Toate acestea sunt argumentele apărării prin care încearcă să obțină o achiare.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro