Potrivit registrului, persoana juridică cu numele „Wagner Group” a fost înregistrată pe data de 3 august anul curent de către Comitetul executiv al districtului Osipovichi ca având sediul în satul Tsel. Satul face parte din districtul Osipovichi, parte componentă a regiunii Mogilev din Belarus.

Grupul Wagner a declarat că singura sa activitate este cea educațională.

În luna iulie au apărut informații potrivit cărora mercenarii Wagner au înființat o tabără pe teritoriul bazei din apropierea orașului Osipovichi, după rebeliunea de scurtă durată din luna iunie a organizației paramilitare conduse de Evgheni Prigojin.

Iar Ministerul belarus al Apărării a anunțat că forțele sale vor organiza exerciții militare comune cu luptătorii Wagner în apropiere de granița cu Polonia, țară membră a NATO. Ministerul Apărării a publicat, de asemenea, mai multe înregistrări video care arată modul în care mercenarii Wagner îi antrenează pe militarii din Belarus.

Cam în aceeași perioadă, fondatorul Grupului Wagner, Evgheni Prigojin, a înregistrat un mesaj video în care susținea că luptătorii săi au ajuns pe teritoriul Belarusului.

Foto: Profimedia Images

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina

Urmărește-ne pe Google News