Vă avertizăm că urmează detalii care vă pot afecta emoțional!

Victima a primit sprijin din partea mai multor grupuri feministe, precum Les Amazones dAvignon (Amazonele din Avignon) și Osez Le Féminisme 84 (Dare to Feminism), care au desfășurat acțiuni de protest în toată Franța pentru a denunța „martiriul” și pentru a cere dreptate.

Aceste asociații au compilat numele celor 51 de acuzați identificați datorită videoclipurilor pe care Dominique Pélicot le-a stocat pe un dispozitiv USB, unde au fost înregistrate zeci de violuri comise de cel puțin 83 de bărbați.

Lista a fost difuzată pe Instagram, Twitter și alte platforme.

Profesori, polițiști, pompieri, jurnaliști

„Sunt părinții noștri, soții noștri, frații noștri, colegii noștri. Nu este o glumă, așa cum cred cei care spun că feministele au mers prea departe”, au spus unii urmăritori în comentariile lor.

Lista include numele a 51 de bărbați, cu vârste între 26 și 74 de ani, care au mers la casa cuplului din Mazan pentru a o viola pe Gisèle, în timp ce aceasta era inconștientă.

Printre aceștia figurează și numele soțului ei, Dominique Pélicot, care, de la prima audiere a procesului, a pledat vinovat.

Pe lista acuzaților, publicată de grupurile feministe, se află nume de profesori, pompieri, polițiști, electricieni și chiar jurnaliști.

Ce riscă „Amazoanele din Avignon”

Unii dintre urmăritorii „Amazoanelor din Avignon” au putut vedea câteva nume cunoscute în listă. „Numărul 20 este fostul meu socru, ne-a distrus viețile și și-a distrus viața lui”, se arată într-un mesaj.

Cei mai mulți au susținut în timpul procesului că au crezut că femeia se preface că doarme.

În ciuda forței de pe rețelele de socializare de a disemina numele și puținele fotografii care există ale acuzaților, mulți juriști au avertizat că aceste acțiuni pot încălca legea franceză.

Deși procesul este public, prezumția de nevinovăție trebuie respectată. Dacă, odată cu încheierea procesului judiciar, acuzații sunt găsiți vinovați, nu ar exista consecințe.

Cu toate acestea, dacă cel puțin una dintre persoanele implicate este exonerată, cei care le-au răspândit numele pot fi condamnați pentru infracțiunea de denunț calomnios, care, în Franța, se pedepsește cu cinci ani de închisoare și 45.000 de euro amendă.

Dominique Pélicot și-a cunoscut soția în 1971 și are 4 copii cu ea. Examenul său psihiatric nu a descoperit nicio patologie sau anomalie mentală, ci mai degrabă „o deviere sexuală voyeuristă” și „o personalitate perversă”.

După cum le-a explicat anchetatorilor, a procedat astfel pentru că îi plăcea să vadă cum „alți bărbați îi ating soția”.

Bărbatul a fost arestat întâmplător, pentru că a fotografiat mai multe tinere sub fustă într-un centru comercial.

Polițiștii au găsit printre bunurile sale un stick USB în care era păstrat dosarul „Abuzuri”, în care erau adunate zeci de videoclipuri în care bărbații îi abuzau soția inconștientă.

Anchetatorii au numărat 92 de violuri, comise de până la 83 de bărbați . În momentul de față, doar 51 dintre aceștia au fost identificați. „Chris pompierul”, „Quentin”, „Gaston” sau „David cel negru” sunt câteva dintre numele pe care le salvase Pélicot.

ADN-ului său a servit pentru a-l lega și a-l pune sub acuzare pe Dominique Pélicot pentru uciderea unei tinere de 23 de ani la Paris, în decembrie 1991, și pentru tentativa de viol a altor 19.

Foto: Profimedia

Urmărește-ne pe Google News