Gulaș unguresc

 

Ingrediente: 600 g carne de vită sau vițel, o ceapă mare, un ardei gras, un morcov, o țelină rădăcină, 100 ml pastă de tomate, 100 ml ulei, pătrunjel, 300 ml apă, un ardei iute, chimen, boia de ardei dulce, cimbru, sare, piper

Preparare: carnea se curăță de pielițe, se spală şi se taie bucăţi. Ceapa se curăță, se spală şi se taie mărunt. Ardeiul gras se curăță, se spală şi se taie fâşii subţiri. Morcovii şi ţelină se curăță, se spală şi se rad prin răzătoarea fină. Usturoiul se curăță şi se spală, iar apoi se taie mărunt. Pătrunjelul se spală şi se taie mărunt. Ardeiul iute se spală şi se taie mărunt. Pasta de tomate se diluează în 100 ml apă. Ceapa se înăbuşă în 100 ml ulei şi 100 ml apă, împreună cu morcovii şi ţelina, apoi se pun ardeii. Se adaugă pasta de tomate, bucăţile de carne, cca 200 ml apă şi se lasă să fiarbă cca 40 minute, în funcție de carne. Se adaugă boia de ardei dulce, ardei iute, sare, piper, usturoi, cimbru şi se continuă fierberea cca 30 minute. Gulaşul unguresc se serveşte cald, cu pătrunjel deasupra.

Citește și: Rețetă cu carne de vită: Friptură de vită fragedă la tigaie

Incearca si urmatoarele retete: gulas de porc, gulas de vita si papricas de pui

Vezi şi ce este bograciul (bogracs) și cum să-l prepari!

 
 

Urmărește-ne pe Google News