Am vrut sa vedem ce se mai intampla prin ashramurile MISA si am batut la usa mai multor locuinte din zona Calea Plevnei si din cartierul Ferentari, din Capitala. Fara exceptie, toti vecinii vorbesc despre „yoghinii lui Bivolaru” ca despre niste oameni care nu au creat probleme, mai ales ca i-au sprijinit financiar. Cei care locuiesc pe str. Vasile Grozavu, acolo unde a stat Madalina Dumitru, au numai cuvinte de lauda. „Pana sa vina ei aici nu aveam apa, gaze, lumina. Eram vai de noi. De cand s-au mutat aici, acum vreo trei ani, au facut ce au facut si au rezolvat problemele. Acum, datorita lor, traim si noi civilizat. Daca mai ramaneau asfaltau si strada, ca asa au zis”, a spus un barbat care sta la doua case de vila unde pana mai ieri era un ashram. Acum, in casa cu vreo cinci camere, garaj si gard inalt de doi metri, facut din bolovani de rau, nu mai locuieste nimeni, iar ferestrele sunt acoperite cu draperii rosii sau albastre. „inainte era o casa modesta, mica, pe care au modernizat-o ei. Mai vine cineva o data la cateva zile, aeriseste, mai sterge un praf si pleaca”, adauga acelasi vecin care regreta plecarea yoghinilor de pe strada sa.
Bivolaru si-a ajutat vecinii cu bani
Tiganii care locuiesc in casele din calea Plevnei aflate in aceeasi curte, firma SC Lotus, ce apartine tot lui Bivolaru, spun ca daca nu „venea militia” ei habar nu aveau ce faceau yoghinii acolo. „Veneau in fiecare zi vreo 40 – 50 oameni, mai mult femei, dar nu deranjau pe nimeni. Nu stim ce faceau acolo. Nu se auzea nimic din casa, nici macar o muzica data mai tare”, povesteste o tiganca batrana. in casa cu peretii camerelor vopsiti in roz, verde sau albastru nu am gasit pe nimeni. Ni se spune ca yoghinii au abandonat-o ca si pe celelalte in care au calcat „mascatii”.
Nici „la apartament”, cum este cunoscut locul in care a locuit Gregorian Bivolaru, nu am intalnit vreun yoghin. Locuinta de la parterul blocului e si ea parasita. Diferenta este ca geamurile, aici murdare si neacoperite, lasa sa se vada in interior rafturi ticsite cu sticlute si fel de fel de recipiente. Cei care locuiesc in acest bloc devin brusc foarte tacuti cand e vorba de vecinul lor, Bivolaru. Speriati, ei refuza orice dialog pe aceasta tema. „intrebati-l pe el. Nu vrem sa avem probleme. Daca ne face rau?”, a venit raspicat raspunsul. Am aflat totusi ca in cei doi – trei ani de cand locuieste in bloc Bivolaru s-a dovedit un locatar mai mult decat constiincios. A platit intretinerea in avans pe mai multi ani, a suportat cheltuielile legate de montarea interfonului si a contribuit substantial la alte actiuni gospodaresti care au implicat costuri materiale.