Nicolae Ivănuş, directorul ApaServ, societatea care administrează reţeaua publică de apă în Valea Jiului, îşi va retrage plângerea penală depusă pentru furtul de apă de la palatul manelistului Nicolae Guţă. Reprezentantul regiei de stat sugerează că plângerea împotriva celor care deţin imobilul nu se mai justifică, atât timp cât prejudiciul a fost achitat imediat de iubita lui Nicolae Guţă, Maria Negrea.

“Proprietara casei, Maria Negrea, a venit a doua zi la noi, a recunoscut că branşamentul este ilegal şi şi-a luat angajamentul că va plăti pagubele, adică în jur de 1.500 de lei. Am dat dispoziţie pentru denunţ penal, deoarece aşa se procedează, dar probabil că o să cer să fie retras, suma fiind recuperată. Intenţia mea nu e să bag oamenii în închisoare, ci să-i fac buni-platnici, să fie corecţi şi, dacă se poate, să consume cât mai mult apă pe care s-o plătească”, ne-a spus, ieri, directorul de la Apa Serv.

În zonă au apărut zvonuri cum că membri ai familiei manelistului l-ar fi somat telefonic pe Nicolae Ivănuş să înceteze orice acţiune penală împotriva autorului furtului de apă. “Comisia tehnică a efectuat calculul, conform metodologiei în vigoare. S-au consumat în jur de 750 de metri cubi, cât jumătate de bazin olimpic”, ne-a explicat el metoda prin care s-a ajuns la suma de 1.500 de lei.

Dar, în acest moment, regia de apă nu ştie de când funcţionează branşamentul ilegal. Dacă legătura cu conducta de apă a fost făcută încă de la construirea imobilului, la începutul anilor 2000, pierderile de apă ar putea fi mai mari decât cele menţionate de către directorul Nicolae Ivănuş.

Cercetările pentru furt continuă

Chiar şi în situaţia în care plângerea împotriva celui acuzat de furt a fost retrasă, cercetările în dosar continuă doar pe latura penală, nu şi pe cea civilă, pentru obţinerea de despăgubiri în instanţă. În cazul în care prejudiciul a fost recuperat, procurorul poate să propună ori o pedeapsă mai mică, ori chiar o amendă administrativă, în funcţie de pericolul social pe care îl reprezintă cel acuzat de furt.

Ancheta într-o acuzaţie de furt poate fi stopată numai în urma retragerii plângerii în cazul în care învinuitul e rudă cu cel care a reclamat fapta (soţ, soţie, copil) sau dacă locuieşte cu el în aceeaşi casă.

 
 

Urmărește-ne pe Google News