„Astăzi, 25 februarie 2022, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi Cancelaria Prim-Ministrului au avut o întâlnire pentru coordonarea integrată a acţiunilor derulate de instituţiile cu atribuţii în domeniu, alături de societatea civilă şi organizaţiile internaţionale, în vederea asigurării asistenţei umanitare adecvate: alimente sau alte produse necesare de subzistenţă, precum şi servicii de sprijin persoanelor refugiate/strămutate pe teritoriul României”, a transmis Executivul, prin intermediul unui comunicat de presă.
Astfel, pentru organizarea eficientă și unitară a întregii misiuni umanitare, autoritățile au decis înființarea unui Grup de lucru, la nivel central, dar și a mai multor celule de lucru la nivel teritorial, în zonele aflate în proximitatea punctelor strategice aflate în nordul și nord-estul țării noastre care, „în mod integrat, vor colabora în scopul alocării eficiente și rapide” a resurselor necesare donate sau aflate în rezervele statului persoanelor cu statutul de refugiat/strămutat pe teritoriul României.
„În acest sens, punctele de sprijin teritoriale vor evalua nevoile concrete și vor fi în permanent contact cu grupul de lucru realizat la nivel central, însărcinat cu responsabilitatea de a coordona întreaga activitate”, precizează Executivul.
Autoritățile mai anunță că orice persoană fizică, juridică, organizație care dorește să sprijine această acțiune umanitară poate să trimită un e-mail la adresa: umanitar.dsu@mai.gov.ro.
Ministrul de interne, Lucian Bode, a anunţat că în ultimele 24 de ore au intrat în țară 10.624 de persoane din Ucraina. Din acestea, 6.964 se află în continuare România, iar 11 au solicitat deja azil. Restul de 3.660 au părăsit țara.
Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina, declanșat de Rusia.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro