Vârsta, modificată şi în 2010

Din 2015, acestea vor ieşi din câmpul muncii abia la 65 de ani, la fel ca şi bărbaţii. Măsura a fost cuprinsă în Strategia Naţională de Ocupare a Forţei de Muncă 2013- 2020 şi îi îngrijorează deja pe români. Asta pentru că singura soluţie pentru bătrânii care sperau la un venit mic, dar sigur, adică pensia, e să lucreze chiar până la moarte.
Măsura este cu atât mai bizară, cu cât în majoritatea ţărilor din Europa vârstele de pensionare sunt diferite pentru femei şi bărbaţi, luându- se în calcul gradul de degradare şi puterea de muncă diferite la cele două sexe. În România, vârsta de pensionare s-a modificat şi în 2010, când de la 59 de ani s-a ajuns la 63 de ani, în cazul femeilor, şi de la 64 de ani la 65 de ani, pentru bărbaţi.

Mulţi nu vor mai prinde pensia!

Măsura pe care Ministerul Muncii o pregăteşte acum intră în total dezacord cu alte date sociologice importante, precum speranţa de viaţă. La acest capitol, România stă foarte prost pentru că, în medie, noi trăim cu aproximativ 10 ani mai puţin decât restul occidentalilor. Mai exact, potrivit ultimelor statistici, în România femeile au o speranţă de viaţă de 74 de ani, în timp ce bărbaţii noştri ating în medie vârsta de 70 de ani. Asta înseamnă că o parte bună a celor care cotizează acum la sistemul public de pensii nu vor mai avea timp să beneficieze de această formă de protecţie socială.

10.000 € leafă la Transgaz

Tot în seria absurdităţilor emise de guvernanţi se încadrează şi o prevedere care ar putea fi pusă în aplicare pe 23 septembrie şi care îl vizează pe directorul general Transgaz, Petru Văduva (foto). Acesta ar putea încasa, lunar, un salariu brut de 10.000 de euro, la care să se adauge un bonus brut de 60.000 de euro pe an. Mai mult decât atât, revoltător este faptul că acesta ar putea primi bonificaţiile dacă atinge anumiţi indicatori de performanţă, printre care să dea oameni afară sau să le taie din salarii!

Urmărește-ne pe Google News