Informația vine după ce Libertatea a scris că Guvernul nu a plătit de două luni aceste cheltuieli. Între timp, mai multe persoane s-au plâns din această cauză.

„Această sumă este necesară decontării cheltuielilor ocazionate de găzduirea cetățenilor proveniți din zona conflictului armat din Ucraina, iar pentru stabilirea acesteia s-a luat în calcul acordarea unui sprijin financiar de 20 de lei/persoană găzduită/zi pentru acoperirea cheltuielilor necesare asigurării hranei și 50 de lei/persoană găzduită pe zi pentru acoperirea cheltuielilor de cazare”, se arată într-un răspuns al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), la solicitarea Libertatea.

Instituția recunoaște că ultima alocare de fonduri pentru plăți a fost 29 decembrie 2022, așa cum a scris Libertatea.

75.000 de persoane găzduite

Conform notei de fundamentare, la elaborarea proiectului au fost luați în calcul 75.300 de cetățeni proveniți din conflictul din Ucraina, care au fost găzduiți și hrăniți în luna decembrie.

Programul de găzduire și hrană a refugiaților din Ucraina a generat mai multe percheziții în județele Maramureș, Vâlcea și municipiul București, fiind vizate decontări fictive.

Urmărește-ne pe Google News