Într-un aviz publicat pe site-ul Inspectorului General, departamentul anunţă că obiectul anchetei este „să evalueze procesul Serviciilor Secrete ale Statelor Unite (Secret Service) de asigurare a securităţii evenimentului de campanie al fostului preşedinte Trump la 13 iulie 2024”.

În text nu se precizează însă data lansării anchetei, potrivit AP.

Biden a cerut o investigație independentă

Secret Service se află de câteva zile în centrul unor critici.

Întrebările se concentrează asupra motivelor pentru care clădirea pe acoperişul căreia atacatorul a luat poziţie pentru a trage în candidatul republican a fost plasată în afara „perimetrului” Secret Service şi motivelor pentru care securizarea acesteia a fost delegară poliţiei locale.

Thomas Matthew Crooks s-a putut apropia astfel la 135 de metri de estrada pe care se afla Trump.

Acesta este motivul pentru care preşedintele Joe Biden anunţa, duminică, faptul că a ordonat o anchetă independentă cu privire la circumstanţele tentativei de asasinat.

Marţi seara, Secret Service a dezvăluit că a consolidat protecţia lui Donald Trump – în urmă cu mai multe săptămâni -, din cauza unei „ameninţări” a unui plan iranian vizând uciderea candidatului republican – fără nicio legătură cu tentativa de asasinare de sâmbătă -, scrie presa americană.

FOTO: Profimedia

Urmărește-ne pe Google News