Unul dintre proiectele mult-trâmbiţate anul trecut de premierul Emil Boc a fost cel referitor la sprijinirea tinerilor întreprinzători.
În virtutea promisiunilor anunţate de primul ministru, mii de tineri au aşteptat luni bune ca Guvernul să dea viaţă acestui program considerat drept soluţie salvatoare într-o perioadă dificilă pentru micile companii. Era vorba de acordarea unei sume de până la 10.000 de euro şi de un împrumut bancar de până la 100.000 de euro, girat de Fondul Naţional pentru Garantare, ce urma să fie dat tinerilor până în 35 de ani care doresc să demareze noi afaceri, în special în domeniul serviciilor şi al producţiei. Veştile bune au întârziat să vină, iar zilele trecute ele s-au transformat, aşa cum era de aşteptat, în promisiuni! Mai precis, programul va demara în primăvara acestui an.
Reprezentanţii instituţiilor mici şi mijlocii susţin că, din cauza tărăgănării acestui proiect, s-au pierdut 4.000 de locuri de muncă.
Ne-a pus să strângem degeaba bonurile fiscale
În miezul verii,“încins” de temperaturile toride, premierul Emil Boc a sfătuit populaţia să colecteze toate bonurile de cumpărături, pentru că, începând de la sfârşitul anului 2010, unele sume vor fi decontate. Şeful Guvernului spera ca prin această iniţiativă (care până la urmă a murit “în faşă”) să pună stop economiei subterane.
«Observatorul preţurilor», în aşteptare
În timpul mandatului său ca ministru al economiei, Adriean Videanu a anunţat că va înfiinţa “Observatorul preţurilor”, un portal pe care să fie postate preţurile din 1.400 de locuri din ţară.
Utilitatea site-ului, ce trebuia să fie gata la sfârşitul anului trecut, consta în faptul că împiedica producătorii şi vânzătorii să se mai joace după cum au chef cu preţurile alimentelor şi ale bunurilor de consum. O perioadă, proiectul a intrat în ceaţă, până în urmă cu două luni, când Ministerul Economiei a reuşit să aprobe finanţarea proiectului, ce va fi pus în practică, susţin autorităţile, anul acesta.