Acestea vor fi cumpărate din fonduri europene, iar valoarea achiziției se ridică la 52 de milioane de lei, cu tot cu TVA.

Perioada de implementare a proiectului este de doi ani.

Dronele vor avea camere cu termoviziune, câte un modul de senzori pentru monitorizarea calitații aerului și pentru monitorizarea gazelor emise de deșeurile menajere.

La licitație vor fi cumpărate 45 module de senzori pentru monitorizarea calitații aerului, 45 module de senzori pentru monitorizarea gazului de depozit provenit de la deșeurile menajere, 15 module de senzori pentru monitorizarea incineratoarelor de deșeuri, 5 module de senzori pentru monitorizarea compușilor rezultați din industria prelucrării lemnului și 2 module de senzori pentru monitorizarea altor compuși, respectiv metil mercaptan, HCN, HCl, CS2, Cl2.

Poluarea din jurul Bucureștiului

Intenția de achiziție a dronelor a fost anunțată inițial de către Octavian Berceanu, fost șef al Gărzii de Mediu.

În noiembrie 2021, Garda de Mediu și Consiliul Județean Ilfov au agreat un protocol prin care o dronă deținută de coonsiliul județean să fie folosită de comisarii Gărzii la identificarea surselor generatoare de poluare.

În satul Sintești, de lângă București, se ard des cantități mari de deșeuri. Autoritățile au descins de mai multe ori în zonă.

Urmărește-ne pe Google News