UPDATE ora 21.00 Printr-o Ordonanță vor fi reglementate două noi situaţii specifice în operaţiunea de restituire a sumelor achitate către Fondul pentru Mediu şi vor fi reglementate unele prevederi legislative pentru a evita blocarea restituirii sau interpretări diferite ale prevederilor actuale de către personalul care are atribuţii să le aplice.
”Noile prevederi vin în sprijinul persoanelor îndreptăţite să li se restituie sumele achitate către Fondul pentru Mediu, dar care se află în imposibilitatea de a anexa dovada plăţii acestora, în copie sau original. În cazul în care contribuabilul nu anexează documentul doveditor al plăţii, ANAF va verifica existenţa acestui document în baza de date”, a anunțat Executivul.
De asemenea, va fi reglementată şi corectată situaţia în care o persoană să fi plătit taxa, dar să nu fi înmatriculat autovehiculul respectiv, drept pentru care să nu poată ataşa la cererea de rambursare a taxei copii ale cărţii autovehiculului şi certificatului de înmatriculare.
„În acest caz, cererea de restituire va fi însoţită de documentul de plată, în original, care confirmă plata taxei neutilizate, document care are înscrisă menţiunea ‘taxă neutilizată şi care este semnat şi ştampilat de către persoana desemnată din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule”, se arată în comunicat.
Totodată, prin OUG adoptată joi se corelează unele prevederi în instituirea termenului de 120 de zile pentru restituirea sumelor stabilite de instanţe prin hotărâri judecătoreşti.
Mai exact, conform comunicatului, sumele stabilite prin hotărârile judecătoreşti se restituie astfel: „taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa de poluare pentru autovehicule şi taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule se restituie în termen de 120 de zile de la data depunerii cererii, dar nu mai devreme de 1 ianuarie 2018; timbrul de mediu se restituie de organele emitente ale acestora în termen de 120 de zile de la data depunerii cererii, dar nu mai devreme de 1 septembrie 2018”.
Printre proiectele de acte normative incluse pe agenda şedinţei de joi se numără şi un proiect de lege pentru modificarea Legii 249/2015 privind modalitatea de gestionare a ambalajelor şi a deşeurilor de ambalaje.
Guvernul va mai analiza un proiect de OUG pentru completarea Legii poliţiei locale, un proiect de OUG pentru modificarea Ordonanţei privind cinematografia, un proiect de OUG pentru modificarea Legii pentru organizarea şi exercitarea profesiunii de medic veterinar şi un proiect de OUG pentru modificarea Ordonanţei privind organizarea activităţii sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor.
Totodată, Guvernul va discuta joi un proiect de hotărâre pentru completarea HG 358/2016 privind aprobarea Regulamentului de organizare Agenţiei Naţionale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate, a organigramei, a parcului auto şi a modului de utilizare a acestuia, precum şi pentru completarea HG 652/2009 privind organizarea Ministerului Justiţiei, precum şi pentru schimbarea sediului ANABI.
Pe agenda şedinţei se află şi un proiect de hotărâre privind numirea unui membru al Plenului Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor şi pentru numirea preşedintelui ONPCSB.
Citește și: Și gazele naturale sunt mai scumpe în România decât în Germania, Franța și Austria
La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!