Astfel, Guvernul a alocat suma de 1,126 milioane de lei, fonduri destinate despăgubirii proprietarilor ale căror imobile vor fi expropriate pe amplasamentul suplimentar al Autostrăzii Sebeş – Turda. Este vorba despre 915 imobile situate pe raza localităţilor Aiud şi Mirăslău din județul Alba, în suprafață totală de 289.407 mp. Conform unui calcul simplu, preţul pe metru pătrat este de 3,8 lei, adică 0,85 euro, pe limbaj european.

Proiectul ”Autostrada Sebeș-Turda” prevede construirea autostrăzii pe teritoriul județelor Alba și Cluj, pe o lungime totală de 70 km.

De asemenea, printr-o altă Hotărâre, a fost alocată suma de 8,934 milioane de lei pentru plata despăgubirilor proprietarilor ale căror imobile vor fi expropriate de pe amplasamentul suplimentar al Variantei de ocolire a municipiului Braşov, Tronson II-DN11-DN 13. Este vorba despre 279 de imobile în suprafaţă totală de 97.285 mp de teren, respectiv construcţii şi împrejmuiri situate pe terenurile supuse exproprierii, situate pe raza localităţilor Sânpetru şi Brașov.

Altfel spus, braşovenii sunt mai norocoşi, primesc 91,8 lei pe metri pătrat, adică 20 de euro. Proprietarul unei case, plus curte de 1.000 de metri pătraţi, de exemplu, primeşte 20.000 de euro. Ce va face cu ei?

Urmărește-ne pe Google News