Klaus Iohannis a anunțat că medicul Valeriu Gheorghiță de la Spitalul Militar Central va coordona campania de vaccinare anti-COVID. Potrivit şefului statului, personalul medical, lucrătorii din educație, siguranță națională și transporturi vor avea prioritate la vaccin.

Potrivit unei circulare a ministrului transporturilor, Lucian Bode, organizarea programului de vaccinare anti-Covid se va desfășura în etape, în prima etapă urmând să fie imunizate mai multe categorii de bugetari, notează Digi24.

Categoriile de personal care vor avea prioritate sunt:

  • personalul medical și auxiliar din unitățile medicale publice și private
  • personalul care deservește activitățile esențiale din infrastructura critică (militarii, angajații Poștei, CFR etc.)
  • personalul din instituțiile aflate în subordinea ministerelor
  • persoanele peste 18 ani vulnerabile (vâstnici peste 65 de ani și cei cu boli cronice)

De asemenea, un document făcut public de Antena 3 arată că angajaţii Ministerului Fondurilor Europene au fost întrebaţi dacă vor să se vaccineze împotriva COVID-19.

”Având în vedere solicitarea Ministerului Sănătăţii, vă rugăm ca până în data de 16.11.2020, ora 10:00 să transmiteţi către structura de resurse umane numărul de angajaţi, din structura pe care o coordonaţi, care doresc să fie vaccinaţi împotriva SARS-CoV-2”, se arată în circulara Ministerului Fondurilor Europene.

La începutul lunii septembrie, Nelu Tătaru a spus câte doze de vaccin anti-Covid va primi România. În prima tranșă, România va beneficia de aproximativ 1.290.000 de doze de vaccin anticoronavirus.

Raed Arafat, şeful DSU, a anunţat că în România nu se va face vaccinare obligatorie.

”În România, nu va fi vaccinare obligatorie, ci pe grupurile vulnerabile, pe rând. Poate vom începe cu personalul medical și cu cei care sunt în prima linie, dar nu există un plan pentru vaccinare obligatorie”, a spus Raed Arafat.

De asemenea, Nelu Tătaru spune că doar 4,6% din populaţia ţării va primi vaccinul, în primă fază.

”Vor veni aceste tranşe de la cele trei firme cu care are Comunitatea Europeană aceste contracte în următoarele 6 luni, din ianuarie-februarie”, a mai spus Nelu Tătaru. Comisia Europeană a semnat contractul pentru 300 de milioane de doze de vaccin anti-COVID dezvoltat de Pfizer, care a anunţat că acesta are o eficienţă de 90%.

 
 

Urmărește-ne pe Google News