”Klaus Ionannis nu e șeful statului. E în mintea lui șeful statului, pentru că el acționează ca șef și el nu are dorințe, el are porunci și este foarte supărat și deranjat când cineva îndrăznește să pună la îndoială poruncile. Nu, n-avem ce să modificăm, pentru că bugetul a fost construit foarte bine și foarte riguros. Este doar dorința lui, intenția lui, voința lui de a întârzia cât mai mult aprobarea bugetului de stat pentru a face cât mai mult rău României
El a mai spus că dacă guvernul va adopta ordonanță de urgență pentru aprobarea plafoanelor bugetare, săptămâna viitoare va fi aprobat bugetul, care va fi retrimis pentru promulgare.
”În vom retrimite la Cotroceni acestui domn, dacă-l găsim acolo, să-l semneze și să-l promulge, să se publice, pentru ca milioane de copii să beneficieze de alocații, programele de investiții să înceapă să se deruleze în forță, programele pe sănătate, unde s-au alocat sume uriașe, să înceapă să se deruleze, pentru beneficiul românilor. Dacă guvernul nu adoptă ordonanță, atunci o să se întârzie. Dar eu sper ca guvernul să-și dorească să aibă bugetul cât mai repede în vigoare să se implementeze”, a adăugat Dragnea.
Ce spunea Opoziţia despre legea plafoanelor: „Guvernul trebuie să adopte un nou proiect de lege pe care să-l trimită Parlamentului. Singurul vinovat: domnul deputat Liviu Dragnea!”
Liberalii avertizau, zilele trecute, că CCR a lovit în plin Guvernul şi că, pe legea privind indicatorii fiscal-bugetari Guvernul trebuie să adopte un nou proiect de lege pe care să-l trimită Parlamentului!
„REEXAMINAREA ÎN PARLAMENT A PROIECTULUI DECLARAT NECONSTITUȚIONAL ESTE IMBOSIBILĂ! În aceste condiții Bugetul României NU ARE FUNDAMENT LEGAL….până la adoptarea unei noi legi! Singurul vinovat: dl. deputat PSD Liviu Dragnea care a depus un amendament care a dat peste cap procedura de adoptare a legii plafoanelor bugetare, încălcând principiile de formă în adoptarea legii, cu urmarea declarării legii ca neconstituțională, în ansamblul său”, afirma deputatul PNL Gabriel Andronache.
El preciza că, într-o discuție avută cu colegul deputat PNL Bogdan Huțucă, vicepreședinte al Comisiei de Buget-Finanțe din Camera Deputaților, și cu și cu colegul senator Florin Câțu, liderul Grupului Parlamentar Senatorial PNL despre decizia CCR de a declara neconstituțională legea plafoanelor fiscal bugetare pentru anul 2019, s-a ajuns la următoarele concluzii:
- legea plafoanelor pentru anul bugetar 2019 este fundamentul pe care trebuie să se construiască legea bugetului de stat; fără plafoane suntem fără buget
- declararea ca neconstituțională a legii plafoanelor fiscal bugetare, în integralitatea sa, lasă bugetul în aer până la adoptarea unei noi legi a plafoanelor de către Parlament; printr-un mic artificiu CCR a declarat mai întâi legea bugetului de stat ca fiind constituțională, pentru ca ulterior să declare neconstituțională legea plafoanelor; dacă analiza inițial legea plafoanelor și o declara neconstituțională ar fi fost obligată să declare și legea bugetului de stat ca neconstituțională pentru ca se întemeia pe plafoane aflate în afara cadrului constituțional;
- legea plafoanelor fiind neconstituțională în ansamblul său GUVERNUL TREBUIE SĂ INIȚIEZE UN NOU PROIECT DE LEGE, urmând toată de consultare publică și procedura de adoptare în Guvern și apoi să-l trimită Parlamentului spre dezbatere și aprobare.
În document, şefui statului spune că alocarea resurselor bugetare este fundamentată pe o prognoză nerealistă, şi nu asigură „o reală funcționare a unor instituții publice cu rol esențial în societate”. Klaus Iohannis explică şi cum afectează tăierea bugetelor serviciilor activităţile acestor instituţii, inclusiv asigurarea protecţiei, în cadrul evenimentelor legate de preşedinţia Consiliului UE sau a vizitei Suveranului Pontif în ţara noastră.
Citeşte întreaga ştire: Klaus Iohannis a trimis Parlamentului cererea de reexaminare a legii bugetului de stat pe 2019. Ce spune şeful statului despre tăierea banilor serviciilor