„Vreau cât mai curând posibil, cel mai târziu înainte de vacanța de vară, claritate de la Meta despre cum va răspunde preocupărilor noastre. În caz contrar, vom fi forțați să renunțăm la activitățile noastre pe Facebook”, a declarat secretarul de stat olandez pentru afaceri digitale, Alexandra van Huffelen, pentru Politico.

Autoritatea olandeză pentru protecţia datelor a sfătuit pe 26 martie guvernul „să nu continue utilizarea paginilor Facebook” dacă nu are o idee clară despre modul în care Facebook utilizează datele personale ale persoanelor care vizitează paginile guvernamentale.

Procesarea datelor de pe paginile Facebook ar trebui să fie „mai perspicace”, iar guvernul ar trebui să aibă „mai multă transparență” în acest sens, a spus autoritatea.

Oficialii olandezi au început să ridice întrebări cu privire la utilizarea de către guvern a serviciului Facebook Pages (Pagini, n.r.) în urmă cu doi ani. O evaluare anterioară a autorității de protecție a datelor a identificat o serie de riscuri majore pentru protecția datelor pentru guvern atunci când utilizează paginile Facebook.

În replică, Meta, care deține Facebook, a încercat să convingă ministerul de „incorectitudinea” evaluării confidențialității.

„Nu suntem în mod fundamental de acord cu evaluarea care stă la baza acestui sfat, care este greşit în ceea ce priveşte faptele şi demonstrează o neînţelegere fundamentală cu privire la modul în care funcţionează produsele noastre”, a declarat Matthew Pollard, purtător de cuvânt al Meta, într-un comunicat.

„Examinăm toate produsele Meta pentru a ne asigura că respectă legile din regiunile în care oferim serviciile noastre şi vom continua să colaborăm cu guvernul pentru a ne asigura că poate folosi reţelele sociale pentru a comunica cu oamenii”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

 
 

Urmărește-ne pe Google News