Fotografiile au fost realizate deasupra minei Collahuasi şi arata un obiect zburător neidentificat, la o altitudine de 4.200 de metri, într-un platou al munţilor Anzi, în nordul îndepărtat al statului Chile.
Imaginile au fost analizate de Comité de Estudios de Fenómenos Aéreos Anómalos (Comitetul pentru Studierea Fenomenelor Aeriene Anormale – CEFAA),  din cadrul Forţelor Aeriene din Chile.
Patru ingineri, care lucrau la mina din Collahausi au observat obiect în forma de disc care s-a apropiat încet şi a fost prezent pe cer mai mult de o oră. Obiect nu a făcut niciun zgomot. Fotografiile au fost realizate de unul dintre ei cu un aparat Kenox Samsung S860.
Martorii nu au arătat nimănui fotografiile, timp de câteva luni, până când directorul minei a aflat de incident şi a cerut imaginile. Acesta le-a trimis la CEFAA.
Agenţia guvernamentală a studiat atent imaginile, asigurându-se că în acea zi a fost un cer senin şi nu a existat posibilitatea formarii unor nori lenticulari. De asemenea, CEFAA a confirmat ca nu au existat drone care să zboare în aproprie de mină.
„Este un obiect sau un fenomen de mare interes şi poate fi calificat ca un OZN”, concluzionează analiza agenţiei guvernamentale chiliene.
Foto: cefaa.gob.clVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

VEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 4

Urmărește-ne pe Google News