Gyros-ul este cel mai des comandat produs pentru masa de seară, între orele 18.00 și 20.00, potrivit rapoartelor platformei Multi-Categorii.
De asemenea, majoritatea comenzilor sunt plasate vinerea, iar un procent de 20% dintre cereri sunt comandate în timpul weekendului.
În ceea ce privește compoziția, gyros-ul cu carne de pui este cel mai consumat, urmat de cel de porc și mai apoi mixt.
Există și un titlu de cel mai mare fan gyros din România. Acesta a fost atribuit unui constănțean care în ultimele 12 luni a comandat în total 170 de gyros.
El este urmat de un sucevean, care deține recordul la cea mai scumpă comandă, de 2.000 de lei.
În top 10 se înscriu Bucureștiul, Oradea și Constanța, acolo unde se comandă cel mai mult gyros, surclasând capitale precum Belgrad, Sofia sau Podgorița.
Potrivit datelor adunate în ultimul an, cele mai multe comenzi de gyros sunt înregistrate primăvara, cu precădere în luna aprilie.
Chiar și așa, pe 8 martie, de Ziua Internațională a Femeii, o firmă de livrări la domiciliu a înregistrat cel mai mare număr de comenzi de gyros la nivel național.
FOTO: Hepta