au sau nu habar despre subiect, vorbesc. Ei n-au indoieli, au numai convingeri. Ei nu se intreaba niciodata, ci au numai raspunsuri. isi mascheaza „habarnismul” prin cuvinte mestesugite. Mai trist e sa constati ca „habarnistii” au ajuns pana sus de tot in ierarhia statului.
Vreti exemple? Sa-l luam, de pilda, pe destul de proaspatul prefect al Capitalei, Dan Darabont. Dupa ce, prin vot, cetatenii l-au scuipat ca pe o masea stricata din fruntea sectorului 6 al Capitalei, amicii de la Guvern i-au gasit un loc caldut. Competenta nu vine insa o data cu numirea. Imediat dupa cutremurul de saptamana trecuta, „habarnistul” Darabont a intrat in direct la principalele posturi de televiziune. La o intrebare simpla – „Domnule prefect, cate cladiri „cu bulina rosie” sunt in Capitala?” – domnia-sa l-a plimbat pe reporter prin luna si prin stele, a dat-o pe dupa corcodus, s-a dat inteligent… Ce mai? Habar n-avea! Cu toate ca presa a publicat de „n” ori celebra lista!
Altul e Adrian Nastase. Marius Tuca i-a pus doua intrebari simple din Constitutie, referitoare la atributiile presedintelui, ale caror raspunsuri era obligat sa le stie in calitate de aspirant la fotoliul de sef de stat. Ce? Credeti ca stia? Habar n-avea! A incercat insa sa-l abureasca, savant, pe realizator, care a fost nevoit sa-i dea, aproape cu jena, raspunsurile corecte. Cu o seara inainte, la acelasi set de intrebari, Basescu isi demonstrase apartenenta la aceeasi larga „casta”, cea a „habarnistilor”. Mai sunteti multi, oameni buni?!
Cum arată buletinul de vot pentru alegerile prezidențiale din 24 noiembrie!