Morgan Adamski a avertizat că hackerii care au legături cu China au compromis rețelele IT și au luat măsuri pentru a da atacuri perturbatoare în cazul unui conflict.
Potrivit lui Adamski, operațiunile cibernetice legate de China au ca scop să obțină „un avantaj în cazul unei crize majore sau al unui conflict cu Statele Unite”.
Directoarea executivă a US Cyber Command a dat ca exemplu vizarea infrastructurii critice americane, când atacul nu are loc imediat, ci în momentul în care începe conflictul.
Senatorul american Mark Warner a declarat, joi, pentru Washington Post, că un atac legat de China asupra firmelor de telecomunicații din SUA a fost „de departe cea mai gravă piraterie din telecomunicaţii din istoria ţării noastre”.
Hackerii au compromis reţelele „mai multor companii de telecomunicaţii” şi au sustras date de la „un număr limitat de persoane indivizi care sunt în principal implicate în activităţi guvernamentale sau politice”, indica la 13 noiembrie o declaraţie comună a FBI şi a agenţiei de combatere a atacurilor cibernetice din SUA (CISA).
Morgan Adamski a declarat vineri că guvernul SUA a „executat activități sincronizate la nivel global, atât din punct de vedere ofensiv, cât și defensiv, care sunt concentrate pe distrugerea și perturbarea operațiunilor cibernetice din China la nivel mondial”.
Acestea includ dezvăluirea operațiunilor, sancțiunile, rechizitoriile, acțiunile de aplicare a legii și avizele de securitate cibernetică.
Beijingul a negat că ar avea vreo implicare în atacul asupra sistemelor informatice ale companiilor de telecomunicaţii din SUA.
La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!