Vrei sa profiti de un weekend alaturi de familie? Vremea de afara iti da posibilitatea de a iesi din monotonie si de a organiza o masa in natura, cu mancare adusa de acasa  sau pregatita la locul cu pricina. Pentru a te bucura de un picnic perfect, asa cum ai vazut prin reviste sau la televizor, Libertatea iti prezinta cateva produse cu care ar fi indicat sa te inarmezi inainte de a pune la cale o iesire la iarba verde.

Daca vrei ca familia ta sa se bucure de picnic, ai grija sa pleci de acasa cu toate cele necesare

Tirbuson in culori diferite – 9,9 lei – IKEA

Saltea de plaja cu umbrela, 210×145 – 69,9 lei – IKEA

Lada frigorifica electrica Ole – pret 549,90 lei – Carrefour

Desfacator de sticle, in culori diferite – 3,5 lei – IKEA

Cos pentru picnic – 59,99 lei – Bamboo

Masa/tava, 58×36, culori diverse – 25 lei – IKEA

Set 50 pahare de unica folosinta, 20 cl – 9,9 lei – IKEA

Set 3 accesorii pentru gratar (inox + lemn) – 17,90 lei – Carrefour

Gratar camping Deluxe Extra Campingaz – 999,90 lei – Carrefour

Husa termoizolanta pentru sticle – 9.90 lei – Carrefour

Geanta termoizolanta, 38,5×36 cm – 35 lei, IKEA

Patura pentru picnic – impermeabila, rezistenta la umezeala, multicolora – 79,9 lei – IKEA

Set farfurii de carton – 15 lei, 50 buc -IKEA

Cos pentru paine, diametru 23 cm – 5,9 lei -IKEA

Geanta, 47×59 cm, din bumbac 100%, in dungi maro cu galben – 29,9 lei -IKEA

 

Retete de la bucatarul Gheorg

Daca vrei sa gatesti ceva rapid, cunoscutul bucatar Gheorg (foto dreapta) iti sare in ajutor cu trei retete de picnic pentru patru persoane.

Ceafa sau cotlet de porc la gratar

Ingrediente: un kg de ceafa sau cotlet de porc, iar pentru sosul marinat: o lingurita de ghimbir  ras, 1/2 ardei iute, o lingurita de otet si o lingura de ketchup dulce. Pentru garnitura, 4 stiuleti de porumb.

Mod de preparare:Ghimbirul ras se amesteca cu restul ingredientelor, iar cand sosul marinat e gata, se toarna peste carne si se lasa asa cateva ore. Se serveste cu porumb copt.

Pui marinat

Ingrediente: 4 pulpe sau doua bucati piept de pui, iar pentru marinata: doua lingurite de miere, suc dintr-o jumatate de lamaie, sare, piper, 2-3 catei de usturoi pisati si o lingura ulei de masline. Pentru garnitura, un kg de cartofi, 250 g de smantana si o legatura ceapa verde.

Mod de preparare:Carnea de pui se spala si se lasa la scurs. Separat se pregateste marinata. Sarea si piperul se dizolva in sucul de lamaie, se adauga restul ingredientelor si se agita bine intr-un borcan cu capac. Carnea se tine in marinata cateva ore si apoi se asaza pe gratar. Se serveste cu cartofi copti, in care se adauga smantana si ceapa verde.

Saramura de crap

Ingrediente: un kg de crap, iar pentru saramura: 1,5 l apa, o ceapa taiata pestisori, un ardei gras, un ardei iute, sare, piper, 2-3 rosii felii si 1/2 legatura patrunjel.

Mod de preparare:Crapul se taie bucati mari, se asaza pe o tabla foarte incinsa pe care s-a presarat sare grunjoasa. Dupa ce s-a fript, se spala usor pentru a indeparta sarea, iar separat se pregateste saramura. Cand toate legumele sunt aproape fierte, se adauga usturoi taiat marunt, iar apoi se pune pestele si se fierbe cam 10 minute. Se adauga patrunjel verde si se serveste cu mamaliguta.

 
 

Urmărește-ne pe Google News