Mia Zamfir, Gabriela Militaru şi Neaga Dumitrescu sunt câteva dintre gospodinele care pregătesc prăjitura de un leu, sau “prăjitura socială”, cum i se mai zice.
Cele trei femei au fost şomere şi apoi au stat un timp fără serviciu. Până au aflat de cursurile de cofetar din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGASMB).
Iar acum fac bunătăţi pentru ceainăria Primăriei (Lipscani 104, după Biserica Sf. Gheorghe Nou), dar şi pentru firma de catering care a fost deschisă tot în cadrul unui program de economie socială.
“Sunt numai ingrediente naturale. Totul e pregătit ca la mama acasă”, ne-a spus Neaga Dumitrescu.
La 51 de ani, femeia s-a lovit de multe refuzuri la angajare, din cauza vârstei ei, dar după ce a făcut cursurile de cofetar a fost angajată la DGASMB, iar acum pregăteşte toate bunătăţile ca pentru familia ei.
Pot prelua şi comenzi
“Am făcut şi checuri, şi negrese, ruladă cu spanac, pandişpan cu vişine, tarte cu fructe, atât pentru ceainărie, cât şi pentru comenzile pe care le avem”, ne-a mai spus Neaga. Cofetăresele au şi pagină de Facebook de unde pot prelua comenzi.
E adevărat că momentan clienţi le sunt doar prietenii şi angajaţi de-ai primăriei, dar ele speră ca produsele lor să ajungă celebre. Până acum, în afara prăjiturii de un leu, cel mai mare succes l-au avut cu tortul din bezea.
Foto: Dan Bistriţeanu
Trimite celor dragi mesaje de Anul Nou 2025, iar pentru cei sărbătoriți pe 1 ianuarie, vezi urări de Sfântul Vasile 2025!
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro