Uneori, noaptea, Andreea încă visează cu ochii deschişi. E undeva pe un podium de modă, aclamată de spectatori pentru creaţiile ei de designer vestimentar, ceea ce şi-ar dori cel mai mult să facă pe lumea asta.
După aceea însă, vine o altă dimineaţă. Una din multele din ultimii ani, în care ori se va simţi rău, ori va avea de făcut alte şi alte şedinţe de chimioterapie, de radioterapie, uneori operaţii sau tratamente diverse contra bolii ăsteia păcătoase şi ciudate ce îi refuză dreptul la o existenţă normală. De fapt, ce îi ameninţă, zi de zi, însăşi viaţa.
A trecut prin multe, cum spuneam, şi mai are de trecut în permanenta ei bătălie cu maladia. Una în raport cu care doctorii din ţară s-au cam declarat neputincioşi deja. Dar tatăl Andreei refuză să accepte ideea unui final tragic.
A căutat, s-a documentat singur, a făcut ceea ce unii medici n-au putut ori nu au vrut: să-l ajute să găsească o altă abordare a bolii, o altă şansă pentru un tratament mai bun, chiar dacă atipic în raport cu “manualele de medicină”.
“Tot căutând am gasit o clinică în Bad Salzhausen, un sătuc la circa 50 km de Frankfurt şi un OM care ne dă o şansă, prof.dr. Alexander Herzog. Dânsul ne-a oferit posibilitatea unui tratament convenţional îmbinat cu unul alternativ. Andreea a continuat chimioterapia cu vinblastine, dar a făcut şi hipertermie locală, terapie cu câmp magnetic, terapie cu ozon, terapie cu oxigen, perfuzii pentru detoxificare, fizioterapie. Din punct de vedere al efectului tratamentului, nu putem spune ceva clar acum. Profesorul Herzog ne-a solicitat sa facem un RMN la cap.
Acesta a arătat că tumora a fost stabilizată dimensional, dar e nevoie de încă unul şi la coloană, adică încă 2.000 de lei pentru ambele. Apoi, în luna octombrie ar trebui să ne întoarcem în Germania pentru o altă serie de tratament. Acesta va fi stabilit în funcţie de rezultatele ambelor RMN-uri (reluarea hipertermiei locale, în caz de răspuns pozitiv, sau înlocuirea acesteia cu chemoembolizarea).
Cheltuielile totale cu tratamentul şi cu avionul s-au ridicat la 16.000 de euro. Dar dacă se va pune problema chemoembolizării, costurile vor fi mult mai mari, deoarece o şedinţă de hipertermie locală este 200 de euro, pe când una de chemoembolizare este 4.000 de euro. Prima oară am reuşit să facem rost de banii necesari, dar nu ştiu cum ne vom descurca în continuare”, a adăugat bărbatul care, în paralel, se luptă şi cu bolile soţiei, agravate mai ales de la declanşarea suferinţelor Andreei.
De aceea, fetiţa şi familia ei au nevoie de sprijin financiar în tot acest zbucium, în toată această luptă pentru viaţă.
Pentru ca Andreea, altfel o elevă de “10 pe linie”, să poată visa în continuare la aclamaţiile publicului, la modelele create de ea, într-o zi, când va ajunge un faimos designer vestimentar…