Potrivit ANPC, echipele de control au constatat din nou o serie de nereguli importante, deşi această locaţie a fost controlată periodic. De fiecare dată s-a constatat că multe dintre abaterile de la lege s-au repetat.
„Cu toate aceste ocazii, atât societatea care administrează hala, SC CI-CO SA, cât şi operatorii economici care comercializează, în mod special, produse alimentare în complex au fost amendaţi şi au primit măsuri complementare de reparare a spaţiului şi de remediere a stării de curăţenie şi a echipamentelor folosite, care nu au fost duse la îndeplinire sau realizate parţial”, a transmis ANPC.
Au fost verificați 28 de operatori economici care activează în Hala Obor, cărora le-au fost aplicate amenzi în valoare de 171.000 de lei, iar activitatea a 14 operatori economici a fost închisă temporar.
VEZI GALERIA FOTOPOZA 1 / 5De asemenea, a fost propusă închiderea temporară a Halei Obor pe o durată de la 6 luni la 12 luni pentru „săvârşirea repetată a unor abateri sancţionate de organele de control în decurs de 6 luni de la prima constatare”.
Concret, comisarii ANPC au găsit mizerie, cabluri electrice neprotejate, zone cu paviment denivelat şi gresie spartă sau ciobită.
Piața Obor, care include Halele, este cea mai mare piață din București și din țară.
Nu este prima dată când Hala Obor a fost propusă spre închidere de ANPC. În luna noiembrie a anului trecut, ANPC a făcut mai multe controale la operatorii economici care vindeau acolo. S-au găsit mai multe nereguli, astfel că Hala Obor a fost închisă 6 luni.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro