Anunţul survine după ce Hamas a declarat că loviturile israeliene au ucis 92 de palestinieni în tabăra al-Mawasi pentru persoane strămutate în sudul teritoriului, lângă Khan Younis.

La rândul său, Israelul a declarat că a vizat doi lideri Hamas de rang înalt, Mohammed Deif şi Rafa Salama, respectiv şeful aripii militare şi comandantul Hamas de la Khan Younis, în zona Khan Younis, prezentaţi drept „doi organizatori ai masacrului din 7 octombrie”, data atacului din Israel al mişcării islamiste, care a declanşat războiul din Gaza.

„Atacul a fost efectuat într-o zonă împrejmuită gestionată de Hamas unde, potrivit informaţiilor noastre”, nu existau „civili”, a declarat armata israeliană, estimând că „majoritatea victimelor erau terorişti”.

Au denunțat „lipsa de seriozitate”

Duminică, AFP a fost informată de un înalt oficial despre decizia mişcării de a opri negocierile, denunțând „lipsa de seriozitate” şi „masacrele” israeliene „împotriva civililor neînarmaţi”.

„Şeful biroului politic al Hamas, Ismail Haniyeh, a informat într-o serie de apeluri mediatorii şi părţile interesate regionale cu privire la decizie”, a adăugat el.

Un alt lider palestinian de rang înalt a anunţat că şeful său militar, Mohammed Deif, este în viaţă. „Este bine şi supraveghează direct operaţiunile Brigăzilor al-Qassam (ramura armată a Hamas – n.r.) şi rezistenţa”, a spus el sub protecția anonimatului.

Vineri seara, premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunţat că nu există „nicio certitudine” că Mohammed Deif şi Rafa Salama au fost „eliminaţi”.

FOTO: Profimedia

Urmărește-ne pe Google News