Hamas a publicat un afiș care arată ostatici amenințați cu o armă și avertizează că aceștia se vor întoarce „în sicrie”, dacă Israelul încearcă să-i elibereze printr-o acțiune militară.

„Insistenţa lui Netanyahu de a elibera prizonierii prin presiune militară în loc să încheie un acord va însemna că aceştia se vor întoarce la familiile lor în sicrie, iar familiile lor vor trebui să aleagă dacă sunt morţi sau vii”, a precizat luni Abu Obaida, purtătorul de cuvânt al Brigăzilor Al-Qassam, aripa militară a Hamas.

Mesajul grupării din Fâșia Gaza vine după ce alți șase ostatici au murit săptămâna trecută, un purtător de cuvânt israelian afirmând că aceștia au fost „ucişi cu brutalitate de teroriştii Hamas” cu puţin timp înainte ca soldaţii să ajungă la ei.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a promis o ripostă fermă în urma uciderii ostaticilor ale căror trupuri au fost recuperate la sfârșitul săptămânii trecute.

Netanyahu a precizat luni că a discutat la telefon cu familiile prizonierilor uciși și că le-a cerut iertare pentru că aceștia nu au fost aduși acasă în viață. El a negat însă o „responsabilitate personală” pentru
moartea lor.

Războiul dintre Israel și Hamas a izbucnit pe 7 octombrie 2023, după ce gruparea palestiniană a lansat un atac în sudul Israelului, ucigând 1.205 persoane și răpind 251, conform unui bilanț AFP, pe baza datelor israeliene. În operațiunea militară declanșată apoi de Israel în Fâșia Gaza au murit peste 40.000 de oameni.

Foto: Hepta

Urmărește-ne pe Google News