Armata israeliană (IDF) și Shin Bet l-au eliminat pe Ali Qadhi (Qadi), comandantul „Forței Nakba” care a condus masacrul Hamas de săptămâna trecută, în urma căruia au murit peste 1.300 de israelieni, a anunțat sâmbătă după-amiază IDF.

Aeronavele IDF, sub îndrumarea serviciilor de informații ale Shin Bet și AMAN (Direcția de informații militare), l-au ucis pe terorist, a precizat un mesaj al armatei israeliene, postat pe X, fostul Twitter.


https://twitter.com/IAFsite/status/1713124700795117712?ref_src=twsrc%5Etfw 

Times of Israel scrie că liderul Hamas a fost lovit de o dronă.

IDF a amintit că în 2005, Qadhi a fost arestat în urma răpirii și uciderii unor israelieni. El a fost însă eliberat ulterior, în cadrul unui acord pentru eliberarea soldatului israelian Gilad Shalit.

Anunțul a fost făcut la scurt timp după un briefing al generalului de brigadă DF Daniel Hagari, care a declarat presei că, de la începutul operațiunii israeliene, IDF a lovit 1.000 de poziții strategice ale Hamas, în Gaza.

Bombardamentul a eliminat zeci de teroriști Hamas, inclusiv mulți din Forța Nakba, a precizat oficialul.

IDF a anunțat de asemenea că a lovit un sediu din care Hamas îşi gestiona activitatea aeriană și l-a ucis pe Murad Abu Murad, şeful dispozitivului aerian al organizației.

Armata israeliană a spus că Abu Murad „a jucat un rol important în dirijarea teroriştilor în timpul masacrului” de la sfârşitul săptămânii trecute, ce a inclus atacatori care au intrat în Israel din aer, folosind deltaplane.

IDF se pregătește pentru următoarea fază a ofensivei

Hagari a mai subliniat că aproximativ 600.000 de palestinieni din Gaza ar trebui să se mute în sudul enclavei în continuare

Purtătorul de cuvânt al șefului armatei israeliene a declarat sâmbătă reporterilor că armata israeliană se pregătește pentru principala ofensivă, deși nu a oferit detalii despre cum va arăta o astfel de operațiune.

„Ne confruntăm cu următoarele etape ale războiului”, a spus el. „Pregătim forțele, trecem în revistă planurile, executăm antrenamente”, a spus acesta, citat de New York Times.

Ultimatumul anunțat vineri de armata israeliană pentru evacuarea nordului Fâșiei Gaza în 24 de ore a expirat. Prin urmare, IDF a anunțat sâmbătă un nou termen.

Într-un mesaj în limba arabă publicat sâmbătă dimineață, IDF le-a spus locuitorilor din nordul Fâșiei Gaza că trebuie să se deplaseze spre partea sudică a enclavei, folosind coridoarele de evacuare, între orele 10.00 și 16.00.

„Dacă vă pasă de dumneavoastră și de cei dragi, mergeți spre sud conform instrucțiunilor”, a spus armata. „Fiți siguri că liderii Hamas au avut grijă de ei înșiși și se pun la adăpost de loviturile din regiune”, au adăugat israelienii.

Urmărește-ne pe Google News