Hanul Solacolu, aflat într-o stare avansată de degradare, începută în anii 90, a fost inclus în clasa I de risc seismic și se poate prăbuși oricând. De aceea sunt necesare lucrări de conservare, făcute cât mai rapid.

„Lucrările de punere în siguranță care trebuie efectuate în regim de urgență presupun, printre altele, punerea în siguranță cu prioritate a fațadei principale, asigurarea stabilității pereților de la etaj, închiderea cu zidărie de cărămidă (recuperată) a golurilor de la subsol și parter, sprijinirea tuturor bolților, blocarea accesului exterior cu porți metalice, demolarea și îndepăratarea elementelor de lemn, metal, finisaje sau cărămidă care sunt parțial prăbușite sau care se află într-un echilibru instabil”, a scris primarul Nicușor Dan pe Facebook, vineri, 30 iunie.

„După etapa de punere în siguranță a imobilului vor începe lucrările de consolidare, respectându-se elementelele originale ale clădirii monument istoric, așa cum este prevăzut de avizul emis de Ministerul Culturii”, a adăugat el.

Hanul Solacolu este în acest moment o ruină aproape de prăbușire

Clădirea a fost construită de frații Solacolu în 1859 și a fost prima fabrică de paste făinoase din București. Fațada exterioară era prevăzută cu prăvălii, având deschidere pe renumita arteră comercială a Bucureștiului vechi, Calea Moșilor sau Podul Târgului de Afară.

Primăria Capitalei a intrat în posesia acestei clădiri anul trecut, după ce i-a expropriat pe foștii proprietari.

Urmărește-ne pe Google News