Hanwha Aerospace a fost înființată în 1977 sub numele de Samsung Precision și este aceeași companie care a semnat în iulie un contract cu Ministerul Apărării pentru furnizarea a 54 de obuziere autopropulsate K9 și 36 de vehicule de realimentare cu muniție K10, România urmând să plătească un miliard de dolari.
„Conform contractului, Hanwha Aerospace este hotărâtă să construiască în România facilităţi de producţie şi mentenanţă la scară largă pentru a furniza nu numai platforme de ultimă generaţie, ci şi beneficii economice şi industriale”, a declarat Peter Bae, vicepreşedinte al Hanwha Aerospace Europe, pentru news.ro.
Vicepreşedintele Hanwha Aerospace Europe a spus că România va deveni un hub regional pentru toate sistemele terestre ale Hanwha în Europa. Acest lucru poate aduce României avantaje precum crearea de locuri de muncă, dezvoltarea infrastructurii și transfer de tehnologie. Dar hubul regional implică și riscuri de securitate în contextul geopolitic, asumate de țara noastră, printre care acela că anumite locații sau obiective ar putea deveni ținte pentru atacuri sau sabotaj din partea forțelor externe.
Președintele PNL și al Senatului, Nicolae Ciucă, candidat la președinție, a declarat recent că vrea pentru România un parcurs economic similar cu cel al Coreei de Sud.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro
Sfantul__Cuvios_Pafnutie • 15.09.2024, 22:16
Hmm, niciun suveranist care să țipe că asta ne va transforma într-o amenințare existențială la adresa Rusiei, deci țintă legitimă pentru hipersonicele de neoprit?