„Joe Biden, l-am urmărit de la Biroul Oval la Sala de Situații și are judecata… și experiența necesare pentru a face exact ceea ce a făcut în luarea deciziilor foarte importante în numele poporului american.

Joe Biden nu este pe buletinul de vot, ci Donald Trump este”, a răspuns Harris, atunci când a fost întrebată când a observat pentru prima dată că Joe Biden ar avea probleme.

După ce Fox a difuzat un fragment dintr-un interviu pe care l-a acordat săptămâna trecută, în care spunea că nu ar schimba nimic din acțiunile administrației Biden-Harris, Harris a mers mai departe în încercarea de a se distanța de șeful său. „Să fie foarte clar, președinția mea nu va fi o continuare a președinției lui Joe Biden”, a spus ea miercuri, fără a oferi detalii suplimentare.

Foto: Kamala Harris susține un discurs într-o localitate din statul Georgia grav afectată de inundațiile generate de uraganul Milton
Sursa: PROFIMEDIA

Kamala se contrazice pe tema imigrației

Un alt subiect major al interviului a fost imigrația, jurnalistul de la Fox News, Bret Baier, prezentându-i un clip emoționant cu mama unei fetițe de 12 ani ucisă de un migrant care a trecut ilegal granița în SUA, însă, cu toate acestea, a fost eliberat din detenție.

Întrebată dacă ar trebui să-și ceară scuze familiilor americanilor uciși de migranți ilegali, Harris a răspuns:

„Îmi pare foarte rău pentru pierderea ei. Acestea sunt cazuri tragice. Nu există nicio îndoială în acest sens.”

Ulterior, Kamala Harris a părut să se contrazică atunci când jurnalistul Fox News a întrebat-o despre poziția ei din 2019 privitoare la trecerile ilegale ale frontierei. Atunci, ea susținea că ar trebui decriminalizate.

„Nu cred în decriminalizarea trecerilor ilegale ale frontierei și nu am făcut asta ca vicepreședinte și nu aș face asta ca președinte”, a afirmat vicepreședintele american.

Ba, Kamala Harris l-a acuzat pe contracandidatul ei la Casa Albă, Donald Trump, că i-a convins pe republicanii din Congres să respingă un acord de frontieră la începutul acestui an.

„A preferat să se bazeze pe o problemă în loc să o rezolve”, a afirmat Kamala.

Foto: Imigranți ilegali preluați de autoritățile americane din statul New Mexico.
Sursa: POFIMEDIA

Schimbare de 180 de grade a politicii transgender

În timpul campaniei sale pentru vicepreședinție, din 2019, Harris a completat chestionarul unui grup de drepturi civile. În ea a afirmat că și-ar folosi autoritatea pentru a asigura că deținuții din închisorile și centrele de imigrare care se identifică precum transgender să aibă acces la „tratamentul asociat tranziției de gen, inclusiv toate îngrijirile chirurgicale necesare”.

Însă, în 2024, campania lui Harris a declarat că aceasta „nu este ceea ce propune sau pe ce se bazează”.

Kamala Harris a dat un răspuns evaziv și când a fost întrebată despre operațiile de schimbare de sex pentru deținuți, finanțate de contribuabili, aceasta fiind o politică pe care a susținut-o în trecut.

„Voi respecta legea”, a răspuns Kamala.

Ulterior, Harris a menționat că astfel de operații au fost disponibile pentru deținuți în timpul mandatului lui Trump. Totuși, nicio operație de schimbare de sex nu a avut loc în sistemul federal de închisori în perioada președinției lui Trump. Biroul Federal al Închisorilor a declarat pentru BBC Verify că doi deținuți federali au avut operații de schimbare de sex – primul în 2022 și al doilea în 2023.

Video: Interviul Kamalei Harris pentru postul de televiziune FOX News

Urmărește-ne pe Google News