Poate, cu această ocazie, se rezolvă și enigma Ardealului sau se află răspunsul la veșnica întrebare… „Cine au fost primii în Transilvania, ungurii sau românii?”
Oricum, e impropriu să vorbim despre România ultimilor 2.500 de ani, având în vedere că statul român este mult mai tânăr. În urmă cu 2.000 de ani, pe aici se băteau dacii cu romanii, iar poporul român s-a născut din Decebal și din Traian.
Lucrurile s-au complicat puțin după retragerea Aureliană și după decăderea Imperiului Roman. În cele câteva sute de ani până la intrarea în mileniul al II-lea, pe plaiurile mioritice s-au perindat o mulțime de popoare, iar de unele poate că n-ai auzit. Gepizii, hunii, avarii și bulgarii sunt unii dintre cei care s-au așezat pe pământul strămoșesc al românilor de-a lungul timpului.
Dincolo de disputa teritorială plină de încărcătură sentimentală, videoclipul îți oferă o mulțime de detalii cu privire la populația și granițele statelor și imperiilor europene. Acum aproximativ vreo 2.400 de ani, populația continentului și a câtorva zone adiacente nu depășea 20 de milioane de oameni, astăzi suntem vreo 740 de milioane, scrie playtech.ro.
În Europa, au fost războaie și lumea s-a omorât, s-au furat teritorii și nu s-au respectat înțelegeri, de-a lungul secolelor, dar în zilele noastre lucrurile sunt mai liniștite și stabile, cu mici excepții, comparând cu vremurile trecute.
Ca fapt divers, iată ce mâncau oamenii în Antichitate. Hrana de-a lungul timpului.
FOTO: playtech.ro
VIDEO: youtube.com
CITEȘTE ȘI: Tânăr înjunghiat în fața unui bar, în județul Gorj. Agresiunea a fost surprinsă de camerele de supraveghere
VIDEO / Institutul de Fizică Atomică din Măgurele are o cameră fără niciun microb: Aici este locul cel mai curat din România
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!