„Prin aceste programe, avem deja în derulare 98 de proiecte care vizează siguranţa seismică a şcolilor, spitalelor, a blocurilor de locuinţe şi a clădirilor publice, şi fac un apel ferm către autorităţile locale să conlucreze pentru a expertiza clădirile, cu finanţare de la Ministerul Dezvoltării, care prezintă vulnerabilităţi, astfel încât, în cel mai scurt timp posibil, să acceseze fondurile puse la dispoziţie de minister”, a spus ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.

Harta disponibilă pe site-ul ministerului este interactivă şi ajută locuitorii, să ştie în ce zonă stau, dar şi autorităţile locale, ca să acceseze fonduri pentru consolidări.

Guvernul României a aprobat, în perioada 2022-2023, o serie de programe de investiţii atât pentru clădiri publice, cât şi pentru blocuri de locuinţe. Finanţarea lucrărilor va fi asigurată 100% de la bugetul de stat, inclusiv expertiza de risc seismic necesară cererii de finanţare.

80% din numărul total de unităţi administrativ-teritoriale din România au fost incluse deja pe harta riscului seismic.

Subiectele la matematică la Evaluarea Națională 2025 – ce le-a picat elevilor de a 8-a.


Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News Abonați-vă la canalul Libertatea de WhatsApp pentru a fi la curent cu ultimele informații
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.